Cosmic Colony – Itt a Gameloft újabb menedzselős-városépítős játéka

KeleMan 2012.08.27. 18:26 Apple, Játékok 0 db 1 958

Megérkezett a Gameloft újabb menedzser játéka, a Cosmic Colony. Az E3-as játékkiállításon bemutatott alkalmazásban 2088-ban virágoztathatjuk fel a különböző kolóniákat. A helyszín, gondolom már rájöttetek, ezúttal az űr, ahol rengeteg high-tech cucc áll majd a rendelkezésünkre, hogy mi legyünk az univerzum urai. A játékban különböző planétákon kell majd telepeket létrehozzunk, kiaknázva a bolygók erőforrásait, miközben terjeszkedünk a galaxisban.

A játék hasonló a nemrég bemutatott Kingdoms & Lords alkalmazáshoz, melyet szintén a Gameloft követett el. A grafika fantasztikus, sokkal jobb ez a futurisztikus hangulat, mint a középkori játékban, de persze ez ízlés kérdése is. Az AppStore áruházból letölthető univerzális alkalmazás eddig itthon csupa pozitív kritikát kapott, és én magam is meghajlok előtte, mert ez bizony rendkívül jól sikerült, még akkor is, ha az app kifejezetten az alkalmazáson belüli vásárlásra van kihegyezve.

A játékban rengeteg küldetéssel találkozunk, melyek mellett a fejlesztők véletlen eseményeket is beleépítettek a játékba, így bármikor jöhet egy fekete lyuk, hogy beszippantsa az általunk felépített kolónia egy részét, vagy épp ellenséges idegenek jelenjenek meg az egyik bolygónkon, miközben mi Fruit Ninja szerűen kell lekaszaboljuk őket. Az alkalmazáson belül van közösségi funkció is, melyben akár vállvetve űzhetjük el a csúnya háromlábú csápos teremtményeket. Aki szereti ezen fajta birodalomépítős-menedzselős játékokat, azok számára kötelező!

Artikel wurde nicht gefunden

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!