E3 – Ütős Gameloft játékok érkeznek

KeleMan 2012.06.06. 12:44 Apple, Egyéb, iPad, iPhone, iPod, Játékok, Videók 0 db 2 232

A Gameloft az egyik legnagyobb játékfejlesztő az iOS eszközökre, így nem csoda, hogy az E3 játékkiállításon is képviseltették magukat megannyi sikeres régebbi és új játékukkal.

Számomra az egyik legjobban várt címük a Kingdoms & Lords, mely egy amolyan menedzserjáték, így szinte biztos, hogy a Gameloft in-app-purchase keretében megannyi vásárolható cuccot is belepakol a játékba, de amennyiben jól lesz balanszolva, abban az esetben akár különböző belső vásárlások nélkül is végig lehet vinni majd.

A játékban falvakat, városokat, várakat építhetünk, majd toborozhatunk hadsereget is, melyeket kiképezve elindulhatunk hódító utunkra. A menedzselés mellett katonáinkat az ütközetekben a harctéren magunk helyezhetjük el, így stratégiai elemek is fűszerezik az alkotást. A játékban természetesen lesz közösségi hálózat is integrálva, így akár egyik ismerősünk várát is betámadhatjuk majd, mehet az adok-kapok. A jó hír, hogy várhatóan napokon belül érkezik az iOS eszközökre.

A következő alkotásról már lehetett hallani, így ez nem exkluzív, de állítólag nagyon szép és jól halad a fejlesztésben az autós játékok újabb etalonja, az Asphalt következő része. A játék hetedik része a Heat alcímet kapta, melyben összesen 60 különböző autót vezethetünk majd. A játékban 15 pálya lesz, melyet a Gameloft igazi városokról, például Párizsról és Miamiról mintázott.

Hat játékmódot is kapunk, melyből a fejlesztők az átdolgozott multiplayer módot emelték ki legnagyobb újításként, melynek része lesz az Asphalt Tracker figyelőrendszer, ami az eredményeket tárolja és rendszerezi. Hamarosan érkezik.

Hamarosan érkezik a Cosmic Colony játék is, amely szintén egy menedzselős stuff lesz, a nevéből adódóan itt a helyszín az űr, ahol rengeteg high-tech cucc áll majd a rendelkezésünkre ahhoz, hogy mi legyünk az univerzum urai. Kolóniákat és telepeket kell létrehozzunk különböző bolygókon, egyre csak terjeszkedve a galaxisban.

A játékban küldetések is lesznek építve, de az unalom ellen a fejlesztők véletlen eseményeket is beleépítettek a játékba, így bármikor jöhet egy fekete lyuk, hogy beszippantsa az általunk felépített kolónia egy részét, vagy épp ellenséges idegenek jelenjenek meg az egyik bolygónkon. Természetesen itt is lesz közösségi funkció, melyben akár vállvetve űzhetjük el a csúnya háromlábú csápos teremtményeket.

A végére hagytam az igazi nagy durranást, bár én nem vagyok nagy képregény és Pókember fan, szóval hidegen hagy, de tény, hogy a Marvel és a Gameloft összefogtak, hogy egy új, a Pókember világában zajló játékot alkossanak. Hamarosan érkezik az új Pókemerber film is, mely teljesen 3D-s lesz, így nem csoda, hogy a július 3-i mozipremier előtt, már júniusban érkezhet a játék, egyes infók szerint június 28-án.

Pókemberrel New York utcáin flangálhatunk, illetve olyan 30-40 emelettel magasabban, hiszen ő a felhőkarcolókon szokott közlekedni, mert az olyan vicces, Mari néni meg takaríthatja az ablakokat a sok pókhálótól. A játék az Amazing Spider-Man nevet viseli, hasonlóan mint a mozifilm, így sejthető, hogy tulajdonképpen a filmet kapjuk meg játék formájában, amiben állítólag több, mint 30 küldetést teljesíthetünk és egy jól működő harcrendszert is kapunk. Reméljük, mivel a két évvel ezelőtti szintén Gameloft játék, a Spider-Man: Total Mayhem nem aratott osztatlan sikert.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!