Ismét rekordot döntött az Apple árfolyama

Helme 2012.08.20. 21:59 Apple, Egyéb 0 db 218

A New York-i részvénypiacok hétfőn enyhe lejtőn voltak, részint kiigazítva a múlt hét végi föllendülést, részint kissé csalódva, miután az Európai Központi Bank (EKB) egy nyilatkozatával lehűtötte a vérmes reményeket, hogy bármelyik pillanatban megkezdheti magas hozamú államkötvények vásárlását az euróövezetben.

A New York-i részvénypiacok fő mutatói közül a Dow Jones ipari átlag (DJIA) 0,09 százalékkal, az S&P-500-as 0,11 százalékkal, a Nasdaq piac összetett mutatója 0,18 százalékkal volt a pénteki záróértéke alatt nem sokkal a hétfői zárás előtt.

Jók voltak a fejlett technológiai részvények, közülük az Apple több mint 2 százalékos drágulással minden idők csúcsára emelkedett (pénteken 648 dolláron zártak a papírok, ma már 665 dollár körül mozognak), de ez sem tudta ellensúlyozni az euróövezet miatt újjáéledt aggodalmakat a szélesebb piacon.

A héten a továbbiakban némi javulás lehetséges, ha a tényszámok igazolják az elemzők előrejelzéseit a lakóingatlan-forgalom növekedésére és a tartós cikkek megrendeléseinek gyorsuló szaporodására az Egyesült Államokban. Az adatok szerdán, majd pénteken jelennek meg.

– iPhoneHungary Rövidhírek –

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!