Visszatekintő: az elmúlt hét legfontosabb hírei

Helme 2012.08.20. 19:41 Apple, iPhone 0 db 558

Richi Jennings a Computerworld bloggere nem tud betelni az Apple pletykákkal és a mostanában megjelent információkkal. A legújabb blog bejegyzésében kicsit összeszedi, hogy az elmúlt héten pontosan mit is lehetett megtudni az iPhone készülékről, az iPad Miniről és úgy magáról az Apple-ről. Különféle portálok, elemzők cikkeiből ragadta ki a legfontosabb momentumokat, hogy azok is kicsit képbe kerülhessenek, akik nem követik nyomon napról-napra a fejleményeket.

Gregg Keizer hitetlenkedik azon, hogy milyen árfolyamokat várnak egyes elemzők még idén.

A pénteki zárás 648,11-en állt meg ami az eddigi legjobb az Apple történelmében. A befektetők rekord bevételt várnak az új iPhone eljövetelével. iPhone 5-nek hívják? Vagy máshogy?  Lényegtelen bármi jöhet, csak Apple legyen… Az Apple be fogja jelenteni az iPad Minit, melynek az ára valószínűleg 249 és 299 dollár között lesz. Az IDC idén azt számolta, hogy 2013-ban a kisebb változat az eladásokat 23%-kal növelné.

Arnold Kim az új iPhone kijelzőjéről áradozik igaz, elég röviden.

Az UBreakiFix megkapta a teljes előlapi képeket. Ezen jól látszik hogy a 4″ -es képátló meglesz, arra pedig csak tippelni lehet, hogy arányaiban megmarad a pixelsűrűség.

Shawn Ingram a képeket próbálja meg elemezni.

Azt lehet látni, hogy a hátsó kijelző – ha az valóban az lesz – magasabb, mint az iPhone előlapi kijelzője. Maga az előlapi kijelző azonban nagyobb, mint az iPhone 4S esetében. A képek amik eddig kiszivárogtak valószínűleg tényleg az új iPhone-t ábrázolják.

Zach Epstein a BGR újságírója a cikkében a következőket említi:

Már csak hetek kérdése, hogy beigazolódjanak a pletykák. Azonban még kiszivároghatnak addig különféle alkatrészek.  A következi Apple iPhone várhatóan fel lesz szerelve a következőkkel: 4G, LTE, NFC, míg a vastagsága 7,6 milliméterre tehető.

Jonny Evans az CW újságírója szerint az alábbi menetben fog történni a bejelentés és a szállítás:

Az Apple valószínűleg szeptember 12-én fogja bejelenteni a következő generációs iPhone készüléket, míg a legelső darabot várhatóan szeptember 21-én lehet majd megvásárolni az Egyesült Államokban. A kulcsfontosságú országokban azonban lehet, hogy pár hetet várni kell majd. Egy felmérés szerint a fogyasztók egyharmada azért vehet új iPhone-t, mert várhatóan nagyobb  lesz a kijelző.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!