Brutálisan emelkedhet az Apple árfolyama

Helme 2012.08.20. 18:56 Apple, Egyéb 0 db 446

Az egész piac azt várja, hogy az Apple mikor mutatja be a következő generációs iPhone készüléket. Arról már korábban írtunk, hogy az eladások rohamosan csökkentek, mindenki várakozó állást vett fel, az emberek inkább kivárják a következő széria érkezését, minthogy most bevásároljanak. Valami van a levegőben, a napokban újabb csúcsokat döntögettek az Apple részvények.

Akinek van egy kis félretett pénze, annak érdemes lehet mostanában bevásárolnia az Apple részvényekből. Igaz, komoly hazardírozás: ha nem érkezik az iPad mini, illetve a nagyobb iPhone, akkor meredek esésbe kezdhet az Apple – bár  pár napon belül ismét talpra fog állni, ha a tavalyi évet vesszük példának.  A szeptemberi keynote nagyon fontos: amennyiben valóban számos újdonságok mutatnak be, akkor percek alatt komoly összegeket lehet zsebre tenni, mert az árfolyam az égbe fog szökni. Bár az is igaz, hogy minimális profitért nem érdemes tőzsdézni, hiszen a hazai brókerházak – akiken keresztül vesszük a részvényeket – különféle költségeket számolnak fel, így a pár ezer forintos pluszból könnyen lehet ugyanennyi mínusz is.

Mindenesetre a türelem itt kulcsfontosságú lehet, a Morgan Stanley az év végéig 720-740 dolláros plafont jósol, ami a mostani árfolyamhoz képest részvényenként majdnem 100 dollár plusz, de az optimistább elemzők publikációiban az olvasható, hogy 2013 elejére, akár a 800-900 dollárt is elkérhetnek egy darab részvényért. Azzal pedig szép kis hasznot lehet bezsebelni, nem?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!