Az Apple nem fogja felvásárolni a Twittert

Helme 2012.08.15. 22:56 Apple, Egyéb 3 hozzászólás 303

A Twitter és az Apple egyre szorosabb kapcsolatot alakít ki mostanában. Ez főként annak köszönhető, hogy a mikroblogot rengeteg véleményvezér használja előszeretettel, akik igazából a valós, életbeli trendeket alakítják. A New York Times megszellőztetett egy olyan információt, hogy az Apple komoly szeletet szeretne magának tudni a közösségi oldalból. De úgy tűnik, mindez nem igaz.

Tavaly valóban érdeklődött az Apple a Twitter után de nem lett belőle végül semmilyen megállapodás. Az almás óriásvállalatnak azért lett volna nagy szüksége a csiripelős szolgáltatásra, mert a közösségi médiában nem igazán vannak otthon. A belsős Pinget érdeklődés hiányában szépen lassan ki fogják vezetni, mást pedig nem hoznak be helyette. Egyszerűen nem ért az Apple eme szegmenshez, ezt kategorikusan ki lehet jelenteni.

Az összefonódás el is kezdődött, a Twitter hivatalosan beépült az iOS rendszerbe, de a közös munka itt meg is állt. A WSJ értesülései szerint, az Apple inkább a Facebookban látja a jövőt, így velük kívánnak szorosabb kapcsolatba lépni. Mostanában komoly osztalékosztás volt, így az már szinte biztos, hogy a Twittert nem fogják felvásárolni, de vélhetően a Facebookban sem fognak tulajdonrészt szerezni – főként a tőzsdei leszerepelés miatt. Így kérdéses, hogy a világ legnagyobb közösségi oldala, hogyan fog kapcsolódni a világ leginnovatívabb vállalatához. Szerintetek jó lenne egy szorosabb együttműködés az FB-vel?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

3 hozzászólás

  1. Anonim - 2012.08.15. 23:36

    Rossz nem lenne, de szerintem már ennyi is elég ami most van :P

  2. frics.a - 2012.08.16. 11:23

    Inkább a Twitterrel kéne, szerintem.

  3. engineer - 2012.08.16. 15:25

    Az utóbbi pár éve a Facebook egy rosszabb lesz. Most már ott tartok, hogy szívesebben használnék Google+-t vagy Twittert, csak Fb-ot ne kelljen. Sok reklám, nem átlátható, bugos is… abszolút nem vagyok olyan jó véleménnyel róla, mint 3, 4 éve.

Szólj hozzá Te is!