A Microsoft legálisan másolja az Apple táblagépét

KeleMan 2012.08.14. 13:12 Apple, Egyéb 1 db 781

Ismét fény derült egy érdekességre az Apple és a Samsung között zajló per kapcsán. A bíróságon ugyanis a Samsung megjegyezte, hogy a Microsoft új Surface nevű táblagépe is eléggé hasonlít az iPad készülékre, de az Apple mégsem perli a Microsoftot. Az Apple képviselői természetesen egyből reflektáltak a felmerült kérdésre és kijelentették, hogy a Microsoft megvásárolta a licenceket.

Így a Microsoft legálisan játszik, ők felhasználhatják a lekerekített, fekete színű előlapot, mely valóban megszólalásig hasonlít az iPad készülékre, függetlenül, hogy Surface a neve. Az AllThingsDigital megjegyezte az is, hogy a két cég között ezen felül egy keresztlicenc megállapodás is megköttetett, melynek része a már említett táblagép dizájn másolásának elhárítása, de létrejött egy úgynevezett “anti-cloning” megállapodás is, mely alapján az Apple és a Microsoft nem fogja egymás termékeit másolni.

Boris Teksler, az Apple szabadalmaiért felelős igazgató elmondta, hogy az Microsoft fizet az Apple számára azért, hogy az iOS készülékek különböző dizájnelemeit felhasználhassák. A beszámoló pontosan nem tért ki a részletekre, de jó látni, hogy a redmondiak azért megpróbálnak békés viszonyt ápolni a cupertinóiakkal. Sajnos ez a világ túloldalán már nem ilyen egyszerű a dél-koreaiaknak függetlenül attól, hogy a Samsung és az Apple között óriási stratégiai együttműködés lehet az alkatrészgyártás miatt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. James - 2012.08.14. 14:14

    Érdekes egy hír
    Bár szerintem azért annyira nem hasonlít a 2 eszköz egymásra :)

Szólj hozzá Te is!