Íme az új iPhone alaplapja, így fog felépülni a telefon antennarendszere

KeleMan 2012.08.13. 19:27 Apple, iPhone 15 hozzászólás 3 660

A tegnapi nap újabb részletek láttak napvilágot a soron következő hatodik generációs iPhone készülékről. Most éppen a rendszer lelke, az állítólagos új alaplap látott napvilágot, mely mindent összeköt mindennel. A WeiPhone fórumán kiszivárogtatott képek tanúsága szerint ez egy prototípus lehet, mivel hiányoznak róla a szokásos feliratok, de pár dologra mindenképp lehet belőlük következtetni.

Sokan az új iPhone készülékben már egy új A6-os processzort vizionálnak, de sokkal inkább elképzelhető, hogy egy átalakított A5-2-es processzort kapunk, amely hasonló lehet az új iPad készülékben debütált A5X-hez, de annak mégis inkább a továbbfejlesztett változata lesz. Az A6 azért is lenne meglepő, mivel az iPhone 4-ben egy 1420 mAh-es kapacitású akksi kapott helyet, míg az iPhone 4S-ben egy 1430 mAh-es. Viszont a két készülék között 100 óra volt a készenléti idő különbsége, hiszen az úgynevezett “Standby Time” 300 óráról 200 órára csökkent az iPhone 4S-nél. Az új iPhone állítólag egy picivel nagyobb akkumulátort kap, mely 1440 mAh-es lesz, de vélhetően ez kevés lenne az új A6-os központi feldolgozó egység számára.

Az új iPhone készülék másik érdekessége az antenna rendszer lesz, mely eddig az iPhone 4 és 4S modelleknél a készülék teljes részét körbevette, melyet Steve Jobs csak amolyan briliáns mérnöki munkának nevezett. Aztán később jött az “Antennagate” botrány… Úgy látszik az új Apple csodatelefonnál mostanra teljesen megbontják a dizájnt, így a készülék alján és a tetején is lesz egy-egy antennarész, melyek a WiFi, GSM, GPS, Bluetooth és akár az NFC modulokért lehetnek felelősek.

Ezért is lehetséges, hogy az Apple nem teljes unibody borítású telefont készít, hanem meghagyja az üveg vagy műanyag alsó és felső részt, hogy ne legyen leárnyékolva az antennarendszer. Szerintem egy hónap és kiderül.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

15 hozzászólás

 1. Dominik - 2012.08.13. 19:50

  Már csak azért is külön várom, hogy tényleg ez lesz az új telefon-e vagy sem….egyre izgibb, hogy vajon a “prototípusok” valóban megegyeznek-e a hamarosan bemutatásra kerülő új iPhone-nal. Ha igen, akkor szegény Tim-ék eléggé dühösek lehetnek, hogy minden biztonsági intézkedés ellenére ennyire sok idővel a debütálás előtt már szinte mindent, vagy legalábbis nagyon sok dolgot lehet tudni róla…:S Na mindegy, majd meglátjuk.

 2. KeleMan - 2012.08.13. 20:00

  Bizony, ez az egész lehet, hogy egy hatalmas kamu és az Apple direkt szivárogtat ki kamu infókat. A nép meg jól bekajálja, aztán lehet, hova valami teljesen más ultra-giga-hiper-szuper sci-fi kütyüt kapunk. Ki tudja, bármi lehet.

  • Qpack - 2012.08.13. 20:13

   Biztos, hogy nem így fog kinézni, a ház szerelési minősége még prototípusnak is gyenge, meg aztán Tim bácsi ezzel a formavilággal nem alkotna valami igazán újat.

   A “Glass or plastic” mindent elárul, magyarán nem tudja, hogy milyen anyagból van, mert a kezében nem volt, ebből csak találgatni tud, hogy a felső és alsó rész az antenna-e, pedig ha már prototípus akkor tudni kellene… Na mindegy. Nagy tétben fogadnék, hogy még a közelében sem lesz ez a “dizályn”.

  • Dominik - 2012.08.13. 20:18

   A számból vetted ki a szót egyébként :D Ugye Tim Cook a D10 konferencián nyilatkozta,hogy megduplázzák a termékeik körüli titoktartást. Simán el tudom képzelni, hogy Tim ravaszsága abban rejlik, hogy egy ilyen erősen hihető, ámbár mégis fake iPhone-t “véletlenül” kiszivárogtattak, így a nagy meglepettségtől még nagyobbat fog szólni a dolog ;) Az fura nekem, hogy most nemrég olvastam, hogy az alaplapon mikro SIM foglalatot találtak, holott már szinte mindenki tutira veszi a nano SIM foglaltot…ezek az ellentmondásos “megtalált” alkatrészek már nem tűnnek hitelesnek így, úgyhogy nem csodálkoznék, hogyha az Apple egy nagy csavarást vitt volna bele a dologba. Pedig már kezdtem megbarátkozni ezzel a formával, de el tudnék egy szebbet is viselni.. :P

   • Qpack - 2012.08.13. 20:50

    Ez egyszerűen életképtelen koncepció, meg ami hír kijött a kijelzőről, az akksiról, 9 tűs csatlakozóról etc. mind csak flamewart indítanak, holott egyik infó sincs megbízható helyről. Egy szép lekerekített külsőt, szélekig kitolt kijelzőt, letisztult koncepciót, már jobban el tudnék képzelni. Ezt csak beadják a népnek, hogy biztos infó, szokj hozzá, mert ez lesz, holott valami nagy van készülőben és amikor kihozzák, csak ámulunk-bámulunk :) (remélem).

    • Qpack - 2012.08.13. 21:01

     Nem azt mondom, hogy nem tetszik, csak már nehezebb lenne harmadszorra is eljátszani majdnem ugyanazt a dizájnt az emberekkel, no meg ott van a duplájára emelt titoktartás, ha eddig nem sikerült “kiszivárogtatott” képekkel, videókkal eltalálni az új iPhone külsejét, akkor szerintem ez után sem fog sikerülni.

     • iMike - 2012.08.13. 21:18

      Aztán meg mégis ez lesz, és akkor Tim bácsi terve nem jött be. Amúgy szerintem nagyon szép lenne a készülék így, csak az az alaplap kicsit kínai szagú.

     • Dominik - 2012.08.13. 21:29

      Én is így gondolom, nem hinném, hogy ez lesz a végleges készülék….ugyanaz a forma már harmadszorra nem játszik…az Apple letisztult filozófiájába nem illik bele a hátlap tagoltsága..:S A legjobbakat remélem ;)

 3. Cruzolka - 2012.08.14. 06:32

  Még mindíg azon az állásponton vagyok, hogy Nem ilyen lesz az új Szifon!!! Egyetértek az előttem szólók többségével… ez csak egy, az Apple álltal kiszivárogtatott kamu, lekötik vele a sok kiváncsi “júzert”!!!
  Ha meg mégis ez lesz az elkövetkező “the new iphone” akkor Én maradok a 4-emnél… :)

 4. EztMegmondom.Frankón - 2012.08.14. 15:57

  Johnny fiam ülj a helyedre…… ez egy értékelhetetlen produkció,..

  • Dominik - 2012.08.14. 16:18

   1. Nem értékelhetetlen
   2. Nem hiszem, hogy így fog kinézni
   3. Baromság biztosra venni ezt a formát, nincsen ami konkrét megerősíti, hogy higgyünk is ezeknek a híreszteléseknek.

 5. Leslie.Pol - 2012.08.15. 05:21

  Megnyugtatok mindenkit – nem lesz uj iPhon csak uj funkciok, Bye :)

 6. a.sebi - 2012.08.15. 08:07

  Ha az apple azt akarja hogy ne kerüljön ki infó akkor nem fog…ha iyen lesz akkor azt azert csinálja hogy szoktassa a juzert az új képarányhoz és dizájnhoz….ha kamuzik akkor ahype miatt nyomja, a hype amúgy nem akkora mint a 4 nél vagy 4 s nél volt…már talán az s3 nál is nagyobb hype volt…..az emberek lassan beleunnak az iphponeba, és szerintem az ui miatt

  • Dominik - 2012.08.15. 08:32

   Nem akkora a hype, mint a 4-nél, vagy mint a 4S-nél????? :OOOOOO Ember Te hol élsz, már ne haragudj…szerintem minden idők legagresszívebb hype-ja tapasztalható az új iPhone-nal kapcsolatban…a szarszung S3-asánál is nagy volt a felhajtás, de egyértelműen zsebre vágja az új szifoné…úgyhogy ebben marhára nincsen igazad, az tuti

 7. szoftveres - 2012.08.18. 21:28

  bár igazatok lenne, és valóban nem ez lenne az szifon.

  de ennyi kamu hírt és kamu alkatrészt kiszivárogtatni úgy, hogy “eredetiből” meg egyet sem…hát, elég életképtelen.

  persze legyen igy, mert a konceptek alapján ez randa.

Szólj hozzá Te is!