Játssz több, mint 100 klasszikus Nintendo játékkal az iPhone készülékeden

KeleMan 2012.08.14. 14:06 Apple, Játékok 0 db 1 474

Sokan várják, de szinte biztos, hogy sosem fognak megérkezni az iOS készülékekre a Nintendo játékai. Jelenleg a helyzet úgy néz ki, hogy aki ilyen fajta szórakozásra vágyik, annak jailbreakelni kell az iOS készülékét, mindenféle gagyi emulátort kell letöltenie hozzá, buherálni kell, mellyel akár az iOS szoftverét is gallyra vághatja. Mostantól viszont a helyzet megváltozik, ugyanis elérhetővé vált egy HTML5 alapokon működő weboldal, az iGBC.

Az oldalon több, mint 100 darab GameBoy Classic és NES játék érhető el, mely a Safari böngészőben futtatható. Van itt minden, ami a 80-as 90-es évek nagy slágerének számított. Super Mario, Donkey Kong, Bomberman, Contra, Tetris, Pokemon, stb. Időközben mi magunk is kipróbáltuk, de sajnos azt vettük észre, hogy van pár játék, amely élvezhetetlenül lassú, és ez sajnos függ az iOS készülék típusától is.

A Super Mario-val például alig lehet játszani, mert konkrétan 1-2 FPS között mozog a képfrissítés, de például a Tetris rendkívül jól működik. Természetesen asztali gépeken lévő böngészőkben is elindulnak a játékok, sőt ott nagyon gyorsan működnek, de sajnos ott meg nem lehet irányítani őket, hiszen érintőkijelzős eszközökre tervezték a működést. Továbbá az is problémás, hogy míg az asztali böngészőkben van hang és zene, addig az iOS készülékeken semmilyen audio jel nem hagyja el az eszközt.

Mindenesetre működik a dolog, de még így sem teljesen biztos, hogy a fenti megoldás legális. Mivel nem kell semmit sem telepítsünk, így tulajdonképpen online játékról (böngészőben futtatható) beszélünk, melynek folyománya lehet, hogy a Nintendo jogászai rövid úton megszüntetik az oldal működését.

Addig is azonban, azoknak aki teheti, mindenképp javasoljuk a kipróbálását, hiszen a gyermekkori emlékeket, hacsak pár percre is, de maradéktalanul visszahozza.

Az oldal itt érhető el: iGBC

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!