DigiBen magazin – Digitális benszülöttek az App Store áruházban

KeleMan 2012.08.07. 17:21 Apple, Kiemelt hírek, Programok 3 hozzászólás 991

Ismét egy remek magyar digitális magazinnal gazdagodott az App Store áruháza, hiszen Forray Tamás főszerkesztésével megjelent a DigiBen. Tamás nemrég keresett meg bennünket, miszerint időközben megjelent a második szám is, melyet már letölthettek az App Store mellett a Google Play áruházból, sőt PDF formátumban elérhető a hivatalos honlapjukon is. Az alkalmazás az Adobe keretprogramját használja, melyben rendkívül könnyedén tudjuk olvasni a cikkeket, de át is adnám Tamásnak a szót, beszéljen a magazinról ő maga.

Néhány hónapja vágtunk bele egy saját magazin elkészítésébe, aminek legújabb számát pár napja adtuk ki. Elérkezettnek láttuk az időt hogy szélesebb közönség elé tárjuk azt, amit összehoztunk.

Így mostantól elérhető és ingyenesen letölthető a DigiBen, azaz Digitális Benszülöttek online technológiai magazin második száma. A magazin néhány barát és kolléga nonprofit hobbiprojektjeként indult útjára idén májusban – a szerkesztők célja nem volt egyéb, mint hogy egymással és hasonszőrű ismeretlenekkel megosszák a saját érdeklődési területekhez kapcsolódó friss információkat, megfigyeléseiket, gondolataikat.

Az első szám kiadásakor sem volt kérdéses, hogy igazodva a mai elvárásokhoz ezt az összes elérhető platformot segítségül hívva szeretnék megtenni, betöltve ezzel egy űrt a hazai piacon. Az első interaktív, Android és iPad táblagépes verzió után a második szám immár iPhone-ra optimalizálva is elérhető, az említett eszközökkel nem rendelkező olvasók pedig a PDF kiadást böngészve tudnak elmerülni a benszülöttek világában.

A DigiBen fő célja a digitális platformok és eszközök fejlődésének vizsgálata és a fejlesztői módszerek boncolgatása – a témák nem korlátozódnak azonban a szigorúan vett tech kérdésekre, górcső alá került például a magyar startupok helyzete és marketing technikákat vizsgáló cikkekkel is találkozhat az olvasó.

A keret alkalmazást letöltve tehát mindkét szám elérhető már a magazinból. Ne tévesszen meg benneteket, hogy főleg Androidos cuccokról és termékekről írnak, hiszen a legtöbb esetben ezeket az Apple termékeihez hasonlítják, hiszen a stáb több tagja is rendelkezik iPhone és iPad készülékekkel. Tamással elbeszélgetve pedig várható, hogy a közeljövőben az iPhone Hungary írásai is megjelennek majd a magazinban egy hosszabb távú együttműködésnek köszönhetően. Szóval töltsétek le az appot, forgassátok a lapot, lájkoljátok a Facebook oldalukat, hogy minél több emberhez eljusson ez a rendkívül ígéretes magazin.

Addig is itt egy kis ízelítő a második szám tartalmából:

– HTC One X – Górcső alatt a legújabb trónbitorló
– Wayteq xTAB I70 – Milyen egy tablet 40 ezer forint alatt?
– Leegyszerűsített Egyenlet – Louis CK online disztribúciós kísérlete
– HTML5/JavaScript – Alkalmazás-fejlesztés minden platformra

Hivatalos oldal: DigiBen
Facebook oldal: DigiBen

Artikel wurde nicht gefunden

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

 1. AndroidHater - 2012.08.07. 19:11

  Nesze nektek csupa Androidos cuccról van benne szó! Minek?

  • KeleMan - 2012.08.07. 19:28

   Több Androidos termék van, mint Apple. Ennyi. Lesz benne Apple cucc is, ne aggódj!

 2. DLevai94 - 2012.08.08. 12:45

  Nekem nem működik… (JB 5.1.1 3GS) Elindítom, és egy ilyen sötétszürke kép van rajta. Ez: http://kephost.hu/share-00BB_50224338.html

Szólj hozzá Te is!