Harcosok klubja, avagy így indult az iPhone fejlesztése

KeleMan 2012.08.06. 17:46 Apple, iPhone 0 db 615

Phil Schiller és az Apple marketingstratégiája mellett pénteken egyéb érdekességek is kiderültek a San Jose-ban zajló Apple és Samsung között zajló szabadalmi tárgyalás során. Scott Forstall is megszólalt a bíróság előtt. Az Apple iOS szoftverekért felelős alelnöke elmondta, hogyan is kezdődött az iPhone életre keltése.

Forstall elmondása alapján az Apple az iPad-el kezdett mindent, de az első prototípusok megjelenése után mégis jegelte az iPad táblagép projektet, mivel pár vezető rendkívül frusztrálva érezte magát a mobiltelefonjaik tulajdonságai miatt. A felismerés ekkor jött, hogy az érintőkijelzős technológiát felhasználva inkább a mobiltelefonok felé fordítja a figyelmét az Apple.

Az alelnök elmondása szerint az iPhone fejlesztése 2004-ben kezdődött. Az iPhone projekt szigorúan titkos volt. Scott Forstall elmondta továbbá, hogy Steve Jobs semmiképp sem szeretett volna külső vezetőt felvenni a csapatba, így esett Scottra a választás. Az Apple színekkel azonosítja a munkáit. Az iPhone színe a lila volt, így lett a munka neve “Project Purple”.

Az Apple cupertinói épületében Scott és csapata egy teljes szintet kapott a munkára, amely azonban teljes mértékben le volt zárva és el volt szeparálva a többi dolgozótól. Még biztonsági kamerákat is telepített az Apple minden ajtó fölé, hogy véletlen se szivároghasson ki semmi.

“We put a sign up that said Fight Club. The first rule of Fight Club is you don’t talk about Fight Club.”

Scott elmondta még, hogy egy táblát is kitettek a bejárati ajtó fölé, amely a népszerű színész, Brad Pitt képét ábrázolta a Harcosok Klubja című film plakátján. Azért is esett erre a választásuk, mert – aki látta a filmet tudja – az első szabály az volt a harcosok között, hogy senki sem beszél a klubbról.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!