BladePad – A legjobb fizikai gamepad iPhone készülékhez

KeleMan 2012.08.06. 19:19 Apple, Kiegészítők 0 db 2 039

Ismét itt egy Kickstarter projekt. A BladePad az eddig készült talán egyik legjobb kiegészítő az iPhone készülékekhez. Illetve csak lesz, ha összejön az 55.000 dollár, ami a fejlesztők számára az induláshoz kell. Eddig már több, mint 10.000 dollár összegyűlt, viszont már csak 20 nap van hátra.

A BladePad, mint ahogy a képen is látható, egy rendkívüli alapossággal megtervezett kiegészítő, mellyel nagyon sok játékot tudunk majd kedvünk szerint irányítani. Bár Steve Jobs anno pont azt mondta, hogy a legtöbb okostelefonnal, – melyek az iPhone előtt születtek – az a baj, hogy a gombjaik fizikai billentyűk, azaz később azokat nem lehet változtani. Ebben is volt úttörő az iPhone készülék, hiszen a rá készült, több mint félmillió alkalmazásban a lehetőségek szinte korlátlanok, hogy milyen felhasználói felületet varászolnak az júzerek orra elé.

Néha azonban mégis jól jönne egy amolyan konzolhoz méltó gamepad, mellyel könnyebbé válna az irányítás. A BladePad ebben kíván segíteni. Az eszköz két részből áll, egy tokból és magából az irányító szerkezetből, melyeket egymásra tudunk pattintani. A kommunikációt a Bluetooth 4.0-ás szabvány adja. A kontrolleren megtalálható egy D-pad, az ABXY gombok, egy Start, egy Select és a már jól megszokott L1, L2, R1, R2 gombok.

A készülék töltéséről pedig micro-usb csatlakozó gondoskodik. Ha felkeltette érdeklődésedet a kiegészítő, mindenképp tanácsoljuk, hogy támogasd a fejlesztőket, hogy megszülethessen ez az első látásra kiválónak tűnő eszköz.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!