Biztosan és fölényesen vezet a táblagépek piacán az Apple

KeleMan 2012.08.02. 12:05 Apple, iPad 0 db 737

Az IDC statisztikusai és elemzői a tegnapi nap folyamán adták ki friss felmérésüket a táblagép piacról, hogyan is alakult az a 2012-es második negyedévben. A 25 millió eladott táblagépből 17 millió darab volt az Apple iPad eszköze. Ezzel az Apple egy 68,2%-os szeletet hasított a képzeletbeli tortából. A Samsung a második helyen végzett 2,4 millió eladott táblagéppel, mellyel a piac közel 10%-át birtokolja.

A dobogó alsó fokán végzett az Amazon, köszönhetően a Kindle Fire hatalmas sikerének. Persze ez még mindig nem kiemelkedő eredmény tekintetbe véve az 1,25 milliós eladott mennyiséget. Az Asus és az Acer a negyedik és ötödik helyre kerültek, az előző negyedévhez képest viszont felcserélődtek a helyek, mivel az Acer csupán 385 ezer táblagépet értékesített. Az 5 nagy táblagyártó cég után pedig jönnek a kicsik, az egyéb gyártók, akik a piac 12%-át birtokolják.

Ha megnézzük a táblázatot látható, hogy az Apple az előző negyedévhez képest 7%-al növelte részesedését. Azonban az is fontos, hogy míg az almások 84,3%-os növekedést könyvelhettek el, addig a második helyen álló dél-koreai gyártó majdnem 118%-al növelte az eladásait.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!