Az Apple bemutatta “Purple” nevű telefonját!

KeleMan 2012.07.30. 12:43 Apple, iPhone 0 db 2 697

Ezt is megértük! Az Apple a mai napon bemutatta “Purple” elnevezésű telefonját. Persze mielőtt mindenki rohanna megvásárolni azt, tudni kell, hogy ez csupán egy 2005 augusztusában készült prototípus volt. Az Apple azért is hozakodott elő ezzel a képpel, hogy bizonyítsa, nem lopta a Sony dizájnját, amikor is megalkotta az iPhone készüléket.

Korábban megírtuk, hogy az Apple és a Samsung között elmérgesedett bírósági tárgyalások során a Samsung odáig ment, hogy azzal vádolta az Apple vállalatát, hogy az iPhone készülék terveit egyenesen a Sony vállalatától csenték el. Mit elcsenték? Sunyi, galád és kegyetlen módon ellopták.

Az Apple ezért egy olyan bizonyítékot nyújtott be a bíróságra, melyen bemutatja, hogyan is nézett ki az iPhone készülék két évvel a megjelenése előtt, még 2005-ben. A “Sony”-ra hajazó modell pedig, csak később, 2006-ban érkezett. Az AllThingsD állítása szerint egyébként az Apple-nek közel 100 db különböző iPhone prototípusa van a főhadiszállásán, melyet természetesen biztonságosan őriznek. A Purple bemutatására és kiadására is csak a bírósági tárgyalás miatt volt szükség.

Érdekes persze ez az egész és a névválasztás is, hiszen egy teljesen fehér színű modell esetén vajon miért adott az Apple “Lila (Bíbor)” nevet a prototípusnak. Mi azért kíváncsiak lennénk a többi 99 modellre is. Vajon hogyan is nézhetnek ki azok? Talán egyszer rendez belőle az Apple egy kiállítást, ha véget ér végre az Apple-Samsung pereskedés. Not!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!