A Samsung azt állítja, hogy az Apple a Sony-t másolta

KeleMan 2012.07.27. 18:58 Apple, Egyéb 8 hozzászólás 1 112

Ez az idő is elérkezett, amikor már nem bízik egy cég a saját termékeiben, de a versenytársat mégis le kellene győzni, akkor jönnek az ügyvédek és jó szokásukhoz híven belerángatnak a perbe egy harmadik felet is. A Samsung most azt állítja, hogy az Apple a Sony dizájnját másolta az iPhone készülékek tervezésénél.

Az Apple és a Samsung pereskedésének vége és az ahhoz tartozó ítélet meghozatala ugyan csak pár nap múlva lesz, de a bírósági dokumentumokból már most betekintést nyerhetünk az Apple működésébe. Még 2006-ban

Még 2006-ban az Apple ipari formatervezője, bizonyos Shin Nishibori tervezte azt az iPhone modellt Tony Fadell kérésére, mely egy Sony készülék átdizájnolt változata volt. A Sony logót úgy módosították, hogy azt “Jony”-nak olvashassuk. Vélhetően ez csupán egy tisztelgés volt a dizájnguru Jonathan Ive előtt, most azonban a Samsung ezt az ütőkártyát mégis elővette. Tény, hogy a 2006-ban készült dizájn valóban kísértetiesen hasonlít a 2010-ben debütált iPhone 4 és a 2011-es iPhone 4S készülékekre, de vajon mi értelme lesz ennek az egész pereskedésnek az Apple és a Samsung között? Kezd nagyon unalmas lenni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

8 hozzászólás

 1. Anonim - 2012.07.27. 20:04

  Erre ez a reakcióm: “-.-

 2. Qpack - 2012.07.27. 22:35

  Ez a pereskedés leginkább arra hasonlít, amikor egy óvodástól egy másik óvódás elveszi a lila kis lapátját és rögtön fut oda anyuhoz, hogy a Tomi elvette tőlem a kedvenc lapátomat amit nem is használtam.

  Ez az egész nagyon szánalmas szerintem, felnőttek módjára kellene viselkedni és nem a másikat perelni, mert az eszközén amit piacra dobott, van egy képernyő és egy gomb, mint a legtöbb táblagépen…stb…

  • KeleMan - 2012.07.27. 23:37

   Engem a legjobban már az zavar, hogy amióta kiderült, hogy az ilyen meghallgatásokra és bírósági tárgyalásokra folyamatosan rángatják be az Apple legnagyobb embereit (Tim Cook, Jony Ive, Phil Schiller) nem jut idejük a komoly munkára. Vagy ha mégis, akkor tuti, hogy a munkájuk rovására megy az állandó stressz. Mert valljuk be okés, hogy az egyik legnagyobb vállalat a világon, de egy év akkor is csak 365 napból áll. És egyáltalán nem biztos, hogy jut annyi idejük foglalkozni a valóban fontos fejlesztésekkel. Ennek pedig csak mi isszuk meg a levét.

   • Janó - 2012.07.28. 10:47

    KeleMan, az Apple csinálja magának a tárgyalásokat, mindig ők perelnek be mindenkit minden kis hülyeségért! Nem kéne ovodások módjára viselkedni. Mindig az apple kekeckedett és pereskedett, persze hogy más vállalatok nem hagyják szó nélül. A fejlesztéssel kéne foglalkozniuk mert már az android régen lehagyta. Nem azzal hogy perekkel próbálják leállítani vetéjtársát. Ennyi!

    • KeleMan - 2012.07.28. 20:42

     Gondolom Te sem örülnél ha a boltból hazamenet ellopnák a vásárolt cuccot, aztán az arcodba kapnád, hogy vegyél másikat. Aztán ezt a “tolvajok” eljátszanák veled újra és újra. Persze, hogy pereskednek, emiatt nem lesz idő az innovációra.

 3. Janó - 2012.07.28. 20:17

  Mi van KeleMan nem tetszett a hozzászólásom? Pedig eléggé igaz.. Az Apple már sehol sincs az új androidos telefonokhoz képest. De igaz inkább töröld is amit írok ha rögtön nem tetszik… Pedig igaz. Na mindegy viszlát.

  • KeleMan - 2012.07.28. 20:38

   Nem töröltem egy hozzászólásodat sem!

 4. Janó - 2012.07.29. 06:37

  Bocs, félre néztem, amikor megnyitottam akkor nem láttam a hozzászólásomat, de amikor megírtam a másodikat, akkor látszódott az első.
  De kis hülyeségeken is pereskedik az apple nem csak a nagy dolgokban, azt megértem. De minden hülyeségért is perel mindenkit.

Szólj hozzá Te is!