Így néz ki 350.000 weboldal egyetlen egy képen

KeleMan 2012.07.30. 12:19 Apple, Egyéb 0 db 817

Megpróbáltad már elképzelni, hogyan is nézhet ki összesen 350.000 weboldal egyetlen képen? A Gizmodo cikke segített ebben, ugyanis Ruslan Enikeev elkészítette azt a weboldalt, melyen hasonlóan, mint a Google Maps térképoldalán rákereshetünk a legnagyobb weboldalakra. Nagyíthatunk, kicsinyíthetünk, ahogy csak kedvünk tartja.

Az oldalon található 350.000 weboldal összesen 196 országból származik és közel 2 millió linket is tartalmaz. Minden egyes oldalt egy kör szimbolizál. A kör nagysága természetesen függ a látogatottsági adatoktól. Ami elsőre szembetűnik, hogy a leglátogatottabb oldalak között természetesen a Facebook, a Twitter és a Google oldala állnak, de ott van mellettük a YouTube és a Yahoo is.

Az Apple.com oldala is megtalálható természetesen, bár az lényegesen eltörpül a nagy óriások mellett. Az iPhone Hungary oldala nem került be a 350.000 legnagyobb oldal közé, ettől függetlenül rendkívül büszkék vagyunk az olvasóinkra, ugyanis az új oldal indulása óta megkétszereződött a látogatók száma. Köszönjük Nektek!

Az internetes térképet itt tudjátok elérni: http://internet-map.net/

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!