Egyre biztosabb a 19 tűs új Apple csatlakozó

KeleMan 2012.07.24. 18:06 Apple, Egyéb 1 db 1 095

Közel egy évtizeden keresztül használta az Apple a 30 tűs csatlakozóit. Mára azonban biztossá vált, hogy ezeket az Apple végérvényesen lecseréli. Az Apple új 19 tűs csatlakozója az új, hatodik generációs iPhone készülékben fog majd debütálni, állítja a Reuters.

Beszámolójuk szerint két forrásuk is, akik az Apple-nél dolgoznak megerősítették, hogy érkezik az új csatlakozó. Állításuk szerint a kisebb egységre a miatt is van szükség, hogy a 3,5″-es fülhallgató bemenetet a készülék aljára helyezhessék. Az még nem tisztázott, hogy az új csatlakozó kompatibilis lesz-e a micro-usb csatlakozóval.

Az viszont szinte biztos, hogy az Apple ezzel halálra ítéli azon több ezer kiegészítőt, melyeket a különböző gyártók az Apple termékeihez készítettek. Persze pont e miatt, szinte biztosan érkezni fog egy párdolláros átalakító is, mellyel a továbbiakban is használhatjuk a kihangosítókat, autós töltőket, stb.

Az azonban szinte biztos, hogy ezek a legtöbb kiegészítővel, azok kialakítása miatt nem lesznek kompatibilisek. Egy új generáció fog születni és az eddigi szabvány végérvényesen a feledés homályába fog merülni. A kiegészítőgyártók pedig újra onthatják majd magukból az áttervezett, átalakított vagy épp új eszközeiket. A felhasználóknak pedig újra meg kell majd azokat vásárolni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Fleshman - 2012.07.24. 20:19

    Pont így képzelem el én is mind az új csatlakozót, mind az átalakítót.
    És így már érthető miért kerülne alulra a jack, az segítene stabilan tartani az iPhonet a dokkba.
    A jack új helyén midnenki megszokná 1-2 héten belül, de tuti menne a fújolás egy ideig :))
    Legyen így.

Szólj hozzá Te is!