Hamarosan az iPod készülékek is frissítésre kerülhetnek

KeleMan 2012.07.24. 14:43 Apple, iPod 3 hozzászólás 1 864

A KGI Securuties elemzője, Ming-Chi Kuo jelentése alapján az Apple egy nagyon forgalmas menetrendet tervez szeptember-október hónapra. Az új iPhone készülék érkezése ugye biztosra vehető, de nem szabad elmenni az új iPod készülékek mellett sem.

Ázsiai forrásokra hivatkozva Ming-Chi azt állítja, hogy az Apple teljesen megújítja az iPod touch készüléket. Az új eszköz hasonló in-cell technológiát használó vékonyabb kijelzőt fog beépíteni az 5. generációs modellbe, mint ami az új iPhone készülékben is debütál majd. A processzor az iPhone 4S készülékben használt A5X lesz, valamint az egyéb technikai paraméterek is várhatóan megfognak egyezni az ötödik generációs iPhone-al.

Az újdonság a készülék kialakítása lesz, melyben az Apple várhatóan felhagy majd a jelenlegi borítással, melynek helyét egy tükröződésmentes, csiszolt alumínium felület veszi át. Természetesen az előlap fekete és fehér színben is gyártásra kerül majd. A jelentés kitér arra, hogy a készülék hátoldalának az alján egy külön lyuk is található, melynek funkciója eddig nem ismert.

Az új iPod touch készüléknél érdekesebb lesz viszont az új iPod nano esete, mely állítólag hatalmas változásokon megy majd keresztül. Szerintem ebből nem lesz semmi, hiszen az iPod touch bőven elegendő arra, hogy az iOS termékvonalat képviselje.

Egyes források szerint viszont az Apple itt is elhoz majd egy dizájnváltást, hogy az iPod nano jobban hasonlítson az iOS készülékekre. Az új modell állítólag egy hosszúkásabb kialakítást, egy téglalap alakú kijelzőt és egy Home gombot is kaphat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

  1. appleface - 2012.07.24. 15:34

    az iPhone 4S-ben A5-ös proci van, nem A5X

  2. iMike - 2012.08.04. 12:35

    “Egyes források szerint viszont az Apple itt is elhoz majd egy dizájnváltást, hogy az iPod nano jobban hasonlítson az iOS készülékekre. Az új modell állítólag egy hosszúkásabb kialakítást, egy téglalap alakú kijelzőt és egy Home gombot is kaphat.”

    – Ebből semmi sem lesz, ebből az irányból már eltért az Apple.

    Az új iTouch-ra viszont nagyon kíváncsi leszek, hogy az én kis négyesemhez képest mennyivel nyújt majd többet. :)

  3. Gombawi - 2013.01.20. 10:49

    Érdekes, hogy most már kijött, és tényleg hasonlóak!

Szólj hozzá Te is!