Van-e létjogosultsága az Amazonos olcsó iPhone-klónnak?

Helme 2012.07.22. 19:43 iPhone 4 hozzászólás 945

Nemrég számoltunk be arról, hogy az Amazon megpróbál betörni a mobilbizniszbe. Kétségtelenül nagy sikereket ért el a táblagépük Amerikában, mely a Kindle Fire nevet viseli. Bármennyire is keveset tud a szerkezet, pont arra jó, amire igazából kitalálták: az olvasásra. A mobiltelefonnál azonban felmerül az a kérdés, hogy megelégszenek-e az emberek a digitális tartalommal, amit a vállalat kínál vagy ragaszkodni fognak olyan funkciókhoz, felszerelésekhez, melyek jelentős mértékben megdrágítják a készülék gyártási árát.

A Bloomberg értesülései szerint kifejezetten iPhone és Android vetélytárs lenne, a gyártó ugyanis ide pozicionálja a leendő terméket. Éppen ezért nem meglepő, hogy a hírek szerint az okostelefonok gyártását a Foxconn végzi majd.

Mivel mindkét platformnak csúcskategóriás készülékei vannak, ezért kérdéses, hogy pontosan melyik árkategória lesz a cél. Korábbi szériás iPhone telefonokat lehet olcsóbban kapni, illetve Androidnál vannak kifejezetten jó árban lévő mobilok, de ha ezeket próbálja megtorpedózni az Amazon, akkor a vetélytárs megjelölés nagyon durván csúsztatásnak hangzik.

Ebben a szegmensben nem ritkák a perek, – hiszen dollármilliárdok mozognak – de a Bloomberg szerint az Amazon ezt úgy próbálja meg kikerülni, hogy minden mobilipari szabványt felvásárol, ami kelleni fog a telefonhoz.  A mobilpiacra való belépés nagyon fontos a cégnek, mert a digitális disztribúció új fogyasztói csatornáját tudnák ezáltal megnyitni.

Mivel a vállalat mindig az olcsóságra törekszik, kérdéses, hogy mennyire tud az iPhone ellenfele lenni. Természetesen az Amazonnál nem erősítették meg a pletykákat, de nagyon is elképzelhető, hogy mindez valóban így van.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

4 hozzászólás

  1. a.sebi - 2012.07.23. 08:13

    ember! minden tiszteletem a tied ,szeretem az oldaladat olvassgatni!
    De! az amazon táblagép nem tud keveset! nem az androidbellenfele hiszen maga is egy androidos táblagép, igaz playstore nélkul. helyette az amazon alkalmazás boltja van rajta, melyben majdnem annyi app van mint a play storeban, ebből adódik hogy nem olvasásra találták ki! rendes androidosbtabla szoftver felrakása 5 perc , es igy funkcionalitasban bőven.ipad szinten van. annyi az egész hogy a gyári szoft egy kigyomlált android. ugyhhogy elég nagy hülyeség az hogy ez egy android ellenfél….ahogy az is hogy ha rendes android futna rajta az megdrágìtaná a gyártási költségeket….jok a cikkjeid de ez most egy hülyeség halmaz lett…

    • Helme - 2012.07.23. 13:16

      Szia!

      Először olvasd el ezt: http://www.gadgetland.in/2012/07/08/bloomberg-amazon-building-their-own-smartphone-to-take-on-ios-and-android/
      Majd ezen a linken kattints bele a Bloomberg jelentésébe.

      Szerintem rosszul értelmezted a cikket. Nem az drágítja meg a gyártási költséget, hogy Android futna rajta hanem az, hogy milyen kapacitív kijelzőt kap, milyen grafikus motor fogja hajtani, milyen kamera lesz benne stb… A gyártási költségeket ezek módosítják.

      Ha az amazon belép a saját operációs rendszerével a piacra, akkor ugyanúgy Android ellenfél lesz, mint iPhone. Ha nem Play Store van rajta akkor az Androidnak az már vetélytárs, hiszen a Google érdekeit sérti.

      Üdv.

  2. Név - 2012.07.25. 15:52

    Azért újságíróként elég gáz az ugyanúgy szót két szóba írni. Javítsd, aztán törölheted a hozzászólásomat is.
    Amúgy nagyon jó az oldal, de egy kis nyelvi igényesség nem ártana.

    • Helme - 2012.07.25. 16:56

      A cikkben nincs hiba a komment más, ott már nem figyelek annyira – ami tudom, hogy gáz – , nem törlöm, köszi az észrevételt. :)

Szólj hozzá Te is!