Szomorú történet – Egy iPhone 3GS halála

iDoki 2012.07.16. 18:00 Apple, iDoki, iPhone 1 db 5 182

A minap egy iPhone 3GS készülékkel és annak használójával hozott össze a sors. A tulajdonos külföldről, épp egy hetes nyaralásból érkezett. Tengerpart, óriási meleg, bikinis lányok. Addig minden kitűnő is volt, amíg a szeretett iPhone 3GS a nyaralás harmadik napján egyszer csak nem kapcsolt be. A műanyag hátoldalán pedig a már meglévő hajszálrepedések mellé egy nagyobb repedés is keletkezett, kissé púpossá vált a drága. Bár az Apple dizájnja remek a 3G és 3GS készülékeknél, de most mégis egy Quasimodo nézett vissza rám.

Nem egy mai darab, állítólag a megjelenés napján lett itthon vásárolva. Rögtön gyanakodni kezdtem az akkumulátorra és az alaplapra, de a borítás eltávolítása után még engem is meglepett a látvány. Sajnos a nagy melegben az akkumulátor megadta magát és elkezdett önálló életet élni. Növekedett, mintha valamivel táplálták volna. Az afrikai út során a hirtelen hőingadozás egyáltalán nem tett jót szegénynek. Olyannyira, hogy a púposodás miatt a házon belül eldeformálta az alaplapot is. Tisztára mintha valami Alien filmet néztem volna.

Sajnos az ilyet nem lehet előre tudni, hiszen akkor elég lenne egy gyári akkumulátor csere, mellyel a tulajdonos megspórolhatná az alaplap javításának és cseréjének költségét. A készülék azért nem kapcsolt be, mert az akksi az alaplapot is tönkretette, majd tovább növekedve az a hátsó műanyag borítást is térfogat növekedésre kényszerítette. Az érdekesség az volt, hogy az akkumulátor első tartócsavarjának eltávolítása után az akkumulátor szó szerint kirobbant a helyéről. Ugrott vagy fél métert a levegőben, ezzel eltörve a további tartópontokat is, melyre az alaplap is illeszkedik. Nagyon feszült volt a drága.

Kényes és egyben nehézkes lett így a további szerelés, valamint tovább növelte a költségeket is. A tulajdonost tájékoztatva nem is kérte a javítást, inkább vásárol egy új iPhone-t. A tanulság csupán annyi, hogy amennyiben 2-3 éves a készülék és már eleve tapasztaljuk, hogy az akkumulátor alig bírja szuflával, akkor érdemes még a nagyobb baj bekövetkezte előtt egy új, gyári akkumulátort cseréltetni az iPhone 3G, iPhone 3GS készülékekben. A tulajdonos szerencsére pont a nyaralás előtt készített egy mentést az iTunes segítségével, így csak az első napokban készült fényképek vesztek oda.

Bár a fenti jelenség egyáltalán nem mondható mindennaposnak, – itt is a hőingadozás okolható igazán – ha szeretnétek elkerülni, hogy a akkumulátor tönkretegye a belső és külső alkatrészeket (alaplap, hátlap, egyéb belső egységek), akkor érdemes az iDoki szervizében az akkumulátort kicseréltetni, mely iPhone 3G és iPhone 3GS készülékekre is egyformán nettó 7.000 Ft-ba kerül, melyben már természetesen a munkadíj is benne van.

Rest in Peace iPhone 3GS!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

iPhone, iPad és Mac Guru, minden szervizes ősatyja - Magasan képzett és több éves tapasztalattal rendelkező szervizcsapatunkkal vállaljuk Apple termékek teljeskörű javítását, kedvező díjakkal. (http://www.i-doki.com)

Hozzászólások száma: 1 db

  1. SocialKiller - 2012.07.17. 12:10

    Szegény Iphone R.I.P. Nekem még nagyon régen az egyik nokiám járt így.

Szólj hozzá Te is!