New York – Fifth Avenue Apple Store Legóból

KeleMan 2012.07.05. 18:09 Apple, Egyéb 1 db 929

Sokak gyermekkori kedvenc játéka volt a LEGO. Legutóbb múlt év októberében írtunk a Life of George játékról, mely egy iPhone készülékkel összekötve nyújt remek szórakozást. Most azonban nem egy új kiegészítőt mutatunk be nektek, hanem egy Apple áruházat, nem is akármilyet. New Yorkban található a kultikus Apple Store, az ötödik sugárúton. A Fifth Avenue-n lévő Apple üzletét modellezte le Legoból H.K. Leung nem is akárhogyan.

Elkészítette a teljes üvegkockát, a rendkívül népszerű csigalépcsőt, és magát a föld alatt található áruházat is, melyben az iMac, MacBook, iPad, iPhone és iPod készülékek is megtalálhatóak. Leung elmondása szerint az ötlet már két éve megszületett, de ahhoz, hogy mindezt megalkothassa építőelemekre is szükség volt, de az átlátszó kis Lego kockákat nem lehetett beszerezni egykönnyen. Végül 2011 karácsonya tájékán kezdte el a projektet. A 80%-val közel két hét alatt elkészült, de aztán újabb építőkockákra volt szüksége.

Szerencsére Leung annyira komolyan vette a feladatát, hogy még a “Zseni műhelyét”, azaz a Genius Bar-t is megalkotta, valamin közel 50 figurával népesítette be az áruházat, ahol egy pár is található akik épp Segway-el érkeztek. Leung rádásul az üvegkocka alatt található Apple logót is kirakta teljes egészében Legoból. Tökéletes és nagyszerű munka.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Adam - 2012.07.07. 16:58

    Hasonlo gyartasaba nem kezdenek esetleg ?

    vagy eladja-e aki csinalta ?

Szólj hozzá Te is!