Itt az új őrület! – LEGO – Life of George

KeleMan 2011.10.21. 10:33 Apple, Egyéb, iPhone, Kiegészítők, Videók 2 hozzászólás 376

Gyermekkorom kedvenc játékai közé tartoztak a LEGO építőkockái, persze gondolom ezzel sokan vannak még így. Fantasztikus volt, ahogy kézbe fogtam az apró elemeket és csak építettem, sokszor órákon, napokon keresztül. Az apró elemek lehetővé tették, hogy valóban csak a képzeletem szabjon határt és persze a kockák száma annak, hogy mit is alkossak. A kockák tökéletes illeszkedése és a megannyi változatos termék elvarázsolt. Hatalmas lehetőségek rejlenek benne, mind a mai napig.

A LEGO azonban nem volt mindig az, aminek napjainkban ismerjük. Kifinomult, jó minőségű műanyag építőelemek rendszere. Minden egy szegény, dán asztalos, Ole Kirk Cristiansen billundi műhelyében kezdődött. A kis családi vállalkozás napjainkra azonban a világ egyik legelismertebb játékgyártójává nőtte ki magát. A cég nevét 1934-ben találta ki Christiansen, alapja a “leg godt” kifejezés, ami dánul annyit tesz: “jót játszani”. Elterjedt az a téves információ, hogy latinul azt jelenti: “összerakok” – de ez sajnos nem igaz. A “LEGO” valóban jelent valamit latinul, de nem ezt, hanem azt, hogy “olvasok”. (Forrás: Wikipedia)

A több, mint fél évszázados történelme alatt a LEGO építőkockái sok gyermek és felnőtt életébe beférkőzött. A LEGO dániai székhelyén, Billundban máig tökéletesítik és fejlesztik az új termékeket.

Nemrég a LEGO az iPhone sikerén felbuzdulva kiadott egy új terméket, mely a Life of George nevet kapta. A játék lényege, hogy a már Magyarországon is, közel tízezer forintos áron megvásárolható csomagban lévő kockákból kirakjuk azokat a figurákat, melyet az iPhone készüléken található program kér tőlünk. Az alkalmazás ingyenes, mely az Apple iTunes áruházából letölthető. Miután elkészültünk, elhelyezzük azt a szintén a csomagban található lapra, majd az iPhone kameráját fölé tartva, a program ellenőrzi, hogy megfelelő-e a felépítés. Ha igen, jöhet a következő is, de akár saját figurákat is tervezhetünk, melyeket meg is oszthatunk egymással.

Elsőre talán badarságnak tűnhet a fenti játék létjogosultsága, hiszen a gyermekek inkább várkastélyt, vagy tűzoltóságot építenének, de én úgy gondolom, hogy a LEGO ezt – bár kicsik is könnyedén használhatják – inkább a felnőtteknek szánta. Hatalmas potenciál van benne. Külföldön vannak olyan cégek, ahol a dolgozók számára lehetőséget biztosítanak például arra, hogy egy-egy szünetben felfrissülésként pár darab építőkockából különböző tárgyakat alkossanak. Az agyat is megdolgoztatja, felszabadítja a gondolatokat, frissíti az elmét, kirántja a dolgozót a monotonitásból.

Valamint ne feledjük, lassan itt a Karácsony! :)

Hivatalos oldal: LEGO – Life og George


LEGO – Life of George
Letöltöm – Ingyenes

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. Sipinhoo - 2011.10.22. 11:02

    ez gigalike :D

  2. pinty - 2011.11.24. 14:09

    Megvásárolni meg lehet már valamelyik üzletben? Vagy csak online, szállítással?

Szólj hozzá Te is!