Egy év alatt a táblagépeken megduplázódott a tévénézés

KeleMan 2012.06.28. 19:10 Apple, Egyéb, iPad 0 db 330

Az NPD Group nemrég közzétett egy jelentést, melyben beszámolt arról, hogy mindösszesen egy év elteltével megduplázódott a táblagépek használata világszerte, melyben közrejátszott az Apple iPad táblagépének hatalmas sikere is. A közvélemény kutatásban 14.000 ember vett részt világszerte 14 régióból. A kutatócsoport megállapította, hogy egy óriási, 10 százalékos arány számolt be arról, hogy az iPad vagy egyéb táblagépük segítségével televíziós műsorokat, egyéb videókat tekintenek meg. Egy évvel ezelőtt ez a szám mindösszesen a megkérdezettek 4 százaléka volt.

A tanulmány szerint a legnagyobb arányban Kína városaiban tekintenek meg TV műsorokat a táblagépek segítségével, itt 35%-os ez az érték. A legdinamikusabban fejlődő ország Törökország, ahol 3,1%-ról 16,5%-ra nőtt az elmúlt egy évben az arány.

Egy nem túl meglepő megjegyzést is publikált az NPD jelentésében. A megkérdezettek 70 %-a már látott televíziós műsort táblagépeken. Riddhi Patel az NPD Group kutatásokért felelős igazgatója elmondta, hogy nem túl meglepő ezen arány, bár hozzátette, hogy jelenleg még mindig a televízió készülékek azok az elsődleges platformok, ahol az emberek televízió műsort néznek és az esetek csupán 30%-ban válaszolták a megkérdezettek, hogy választhatnak, hogy a TV-t vagy a táblagépet preferálják a videók megtekintésére.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!