Gyorsulni fog iOS eszközökön a Facebook alkalmazás

KeleMan 2012.06.28. 14:05 Egyéb, Programok 3 hozzászólás 940

A New York Times egyik újságírója, Nick Bilton a tegnapi nap folyamán jelezte, hogy a Facebook jelentős változásokat fog eszközölni a lassúnak számító Facebook alkalmazással. Megfigyelve az Androidos, Winowsos és iOS készülékre írt Facebook alkalmazásokat kiderült, hogy az iOS eszközökön teljesített eddig leggyengébben és leglassabban az app.

Két Facebook mérnök szerint, – akik kérték a nevük elhallgatását, mivel nem számít hivatalos információnak – a Facebook tervei között szerepel, hogy az eddig HTML5-ben íródott alkalmazást teljes egészében lecserélik, alapjaiban újraírják és Objective-C nyelvben programozzák le, majd teszik elérhetővé újra az App Store áruházban. Ez azért is számítana jó hírnek, mert így a webes szerkezetet felváltaná egy teljesen natív iOS alkalmazás. Leszámítva a dizájnt, mert az egyáltalán nem fog változni.

Bilton állítólag már tesztelte is az appot, aki valóban lényeges gyorsulást tapasztalt az alkalmazásban. Állítása szerint olyan érzés volt, mintha egy átlagos kocsiból átült volna egy Ferrariba. Én személy szerint a lassulásokat pusztán a WiFi-n vagy 3G-n keresztül használt internet sebességének tudtam be eddig, deha csupán a HTML5 miatt van, akkor valóban jó lesz, ha javítanak ezen Zuckerbergék.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

 1. Pont az - 2012.06.28. 16:43

  És ez mikorra várható ?

  • KeleMan - 2012.06.28. 17:20

   Reméljük pár héten, hónapon belül.

 2. Fleshman - 2012.06.29. 23:29

  Hát lassulni már nemigen tudna :S

Szólj hozzá Te is!