Új adatközpontot épít az Apple

KeleMan 2012.06.27. 20:20 Apple, Egyéb 0 db 290

A Nevada állambeli székhelyű Reno Gazette-Journal úgy értesült, hogy az Apple újabb 1 milliárd dolláros beruházásra készül, ezúttal Reno mellett. Igen, ismét egy új adatközpontot fog építeni. A Retinás MacBook Pro gépekből már 1 év alatt összejönne az az összeg, mely szükséges a szupercenter létrehozásához 10 év alatt. Egyébként ez lesz a harmadik a sorban, a már felépült Maiden-i, valamint a Prinville-i mellett.

Mike Folks az Apple szóvivője elárulta, hogy vállalata szeretné, hogy legkésőbb már ez év végén elkezdődjenek az építkezések. Hozzátette azt is, hogy egy 30 éves kapcsolatra készülnek a várossal. A teljes projekt egyébként – amit “Project Jonathan” néven emlegetnek (lehet, hogy Jony Ive után?) – közel 600 munkahelyet hozna létre a tervek szerint csak a munkásoknak a térségben, valamint további 200-250 beruházót is.

A válaszra jelenleg is vár az Apple, még nem tudni, hogy milyen eredmény születik, de kétlem, hogy a beruházásokra nemet mondana a sivatagi város.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!