Okosabbá vált az AppStore kereső algoritmusa

KeleMan 2012.06.27. 20:40 Apple, Egyéb 0 db 512

Az App Store és a Mac App Store keresési algoritmusa nem igazán volt sokszor a helyzet magaslatán. 2008-ban még jól működött, hiszen akkor lényegesen kevesebb alkalmazás volt elérhető az Apple boltjában. Mára azonban már több, mint 600.000 alkalmazás van listázva, így érthető, hogy sok felhasználót bosszantott az Apple megoldása, melyben mára nehézkesen lehet csak egy-egy appot megtalálni a több ezer között.

Legalábbis eddig! Úgy néz ki az Apple titokban fejlesztette a keresési algoritmust, mivel az elmúlt hetekben több felhasználó és fejlesztő is jelezte, hogy a keresési eredmények alapján az eddig megszokott sorrend egy-egy alkalmazásnál megváltozott. A legtöbb újdonságot az Apple nagy csinnadratta közepette szokta bejelenteni, de amelyeken csiszolni kell, azokat jól eltitkolja.

Mindenesetre tény, hogy a kereső valamivel inteligensebb lett, ezt támasztja alá, hogy bizonyos szavakra a kereső már nem szóegyezést keres, hanem megpróbálja kitalálni, hogy a felhasználó valóban mire gondol és úgy rendezi a találatokat. Ezen felül a több csillaggal rendelkező alkalmazásokat, melyek minőséget is képviselnek az áruházban előrébb végezhetnek a találati listákon – értesült a TechCrunch.

Az Apple nemrég felvásárolta a Chomp nevű vállalatot, mely keresőoptimalizálással is foglalkozik. Az App Store áruházban most is elérhető az az app, melyet kifejezetten azzal a céllal készítettek, hogy az alkalmazások keresése lényegesen könnyebbé és egyszerűbbé váljon.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!