1 milliárd dolláros plusz bevételt hozhat az új Retina MacBook Pro

KeleMan 2012.06.27. 15:10 Apple, Mac 0 db 420

Az Apple új MacBook Pro számítógépe a jövőt képviseli. Hatalmas áttörés lett a notebook piacon. Olyan fejlesztői és mérnöki munka mely áttörte a korlátokat és utat mutat a jövőre nézve a számítógép piacon. Az új Apple szörnyeteg viszont nem csupán egy forradalmi termék, hanem egy hatalmas pénzcsináló is egyben.

Az Apple az új géppel várhatóan 1 milliárd dollárnyi tiszta nyereségre tesz majd szert. A GigaOm matekozott kicsit és kiszámolta, hogy bár az elmúlt években a vásárlók többsége inkább az olcsóbb 11″ és 13″-es MacBook Air gépek felé fordult, ezáltal a nyereség csökkent, de az új Retina MacBook Pro gépek magasabb árfekvése miatt ismét emelkedés várható a bevételek szempontjából.

Mivel az új Retina MacBook Pro modell 2.199$-os áron lépett a piacra, olcsóbb lett, mint a szintén 256 GB SSD háttértárral felszerelt sima MacBook Pro 15″-es modell, ami 2.299$-ba kerül. Az átlagos eladási ár miatt a MacBook Pro termékek ismét emelkedésre késztetik a bevételeket, mivel több 13″ vagy 15″-es MBP vásárló inkább az új Retinás modell felé fordul.

Az Apple eladásai állítólag még nem nőnek ebben a negyedévben a MacBook Pro gépeknél, de mivel az átlagos eladási ár a sima MBP modelleknél is 1.245$-ról 1.363$-ra nőtt, így várható, hogy ezen kis emeléssel az Apple 1 milliárd dollárnyi nyereségre tesz szert, ami eléggé impresszív adat, csupán azáltal, hogy picit felbolygatta a saját piacát. Amerikában amúgy az új Retina MacBook Pro modellt már “CashBook”-ként is emlegetik.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!