iOS 6 – Nem lesz több Apple termékről szóló pletyka

KeleMan 2012.06.22. 07:45 Apple, Egyéb, Pletykák, Tim Cook 2 hozzászólás 234

Nem lesz több leendő Apple termékről pletyka, legalábbis az Apple tesz ellene. Noha Tim Cook, az Apple első embere már a D10-es konferencián is beszélt egy hónapja arról, hogy az Apple megkétszerezi a titoktartási feltételeket, végre rájöttek arra, hogyan is lehetne ezt igazán jól befolyásolni.

Az alap pedig az iOS mobiloperációs rendszer. Mindig, mikor egy új iOS rendszer kijön, – legyen az béta vagy már kifejezetten a felhasználóknak szánt éles változat – a tech-guruk úgy cuppannak rá, mint maci a mézre. Ugyanis az iOS rendszerekben van egy USBDeviceConfiguration.plist nevű fájl, mely eddig mindig tartalmazta a soron következő lehetséges Apple termékek listáját, mely támogatja az USB kapcsolatot.

Elérkezett viszont az idő, hogy az Apple végre tesz az ellen, hogy ne lehessen kiolvasni az adatokat. No nem azért mert hiperszupertitkos kódolásnak veti alá a fájlt, hanem egyszerűen azért, mert már nincs ilyen fájl. Az új iOS 6 első bétájában a szakmai bloggerek megrökönyödve tapasztalták, hogy a fájl eltűnt.

Felmerül persze a kérdés, hogy mihez fogunk kezdeni, mi bloggerek, vajon mire fognak rácuppanni így az olvasók? Nem lesznek iPad mini, új Apple TV és iPhone 5 pletykák. A magyar Apple oldalakat ismerve, úgy gondolom persze így sem lesz hiány a friss pletykákból, mert hírek mindig vannak, legfeljebb azok mostantól nem közvetlenül az Apple mérnökeitől fognak származni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. Radio - 2012.06.22. 09:28

    Ez egy logikus lépés. Viszont…
    Lehet én olvasok figyelmetlenül, de arról nemigen láttam még magyarázatot, hogy az iOS 6 Beta verziója miért megy fel gond nélkül a nem fejlesztői regisztrációval rendelkező eszközökre.
    Persze mint programozó, vélek felfedezni némi Apple-ösen agyafúrt gondolatot a dolog mögött… Mégpedig azt, hogy kijelentjük hogy ez Beta, így senki nem nyivákolhat, viszont jelentős mennyiségű tesztadathoz jutunk cserébe. Arról nem is beszélve, hogy a “nagyrabecsült” JB-fejlesztők jóelőre ellövik az esetleges kiskapukat… :)
    Ez a kérdés csak engem foglalkoztat?

    • KeleMan - 2012.06.22. 10:09

      Hivatalos válasz nem érkezett, hogy miért lehet mégis feltölteni az iOS 6-ot fejlesztői fiók nélkül is. De gyönyörűen részletezted! Valóban a fentiek miatt, egy-egy ilyen akcióval sok adathoz juthatnak.

Szólj hozzá Te is!