Új Macbook Pro: első benchmark eredmények!

Legendd 2012.06.13. 08:22 Apple, Mac 0 db 212

Az új Macbook vonalról a WWDC-n lehullott a lepel, s igen kecsegtető adatok láttak napvilágot a hardveres fejlődés tekintetében. Az SSD illetve az USB 3.0 sebességét már a tegnapi napon letesztelték és valóban szignifikáns különbség mutatkozik az előd modellekkel szemben:

A mai napon azonban az AnandTech még tovább ment, méghozzá egy jóval átfogóbb benchmark teszttel. Az első nagyobb különbséget természetesen a 2011-es Macbook Pro és az új Macbook Pro kijelzője között lehet észlelni, melyről egy összehasonlító kép is készült:

Az Apple egyébként a felső üveg felületet eltávolította a kijelzőről, így rengeteg fényvisszaverődési problémát megoldott, de hozzá kell tenni, hogy ez ilyen téren nincs az előző szériás matt megjelnítős Macbook Pro széria szintjén. A tesztelők ígérték, hogy több körülmény között is kipróbálják a kijelzőt, s végső ítéletet csak ezek után hoznak majd.
Mindenesetre arról már biztos benchmark eredmények készültek, hogy milyen a kijelző fekete és fehér színkezelése, valamint milyen kontrasztaránnyal bír:

Ezek után az AnandTech kitért egy játékeredményre is, méghozzá a manapság igencsak felkapott Diablo III játék tekintetében. Fontos kiemelni, hogy a Diablo III retina felbontáson futott, amely 2880 x 1800-as kiosztást jelent. A Keynote-on is említést tettek róla, hogy valamennyi applikáció már a közeljövőben támogatni fogja a retina kijelzőt, ám már így is vannak olyan játékok, melyek ezeknek az elvárásoknak megfelelnek.
A tesztek alapján a Diablo III. 2880 x 1880-as felbontáson játszható eredményt produkált, mely számokban kifejezve egy átlag 20 fps-t takar. Mint mindig, a felbontás csökkentésével itt is növelhető a képkocka per másodperc, s ráadásul még 1920 x 1200-on is teljesen elfogadható grafikai megjelenés jellemzi a játékot. Az AnandTech igyekezett volna mérni egy Unigine Heaven benchmarkot is, ám az egyelőre csak az 1920 x 1200-as felbontást támogatja. Szó mi szó, a programok fejlesztése és “retinává” varázsolása folyamatban van, s ha készen lesznek, biztosan hihetetlenül impozáns látványt fognak nyújtani egy ilyen minőségű kijelzőn.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Médiaharcos, újságíró, pörkölt pusztító.

Szólj hozzá Te is!