Tévesen promózott az Apple? 40 százalék az a bizonyos 15 százalék?

HusztiD 2018.10.08. 15:55 iPhone 0 db 421

apple-a12-bionic-header-wccftech.com_-2060x1163

Mikor az Apple szeptember elején bemutatta az iPhone Xs és Xr modelljeit, akkor külön kiemelték az új A12 Bionic chipet. A vezetők ekkor elmondták, hogy maga a processzor 15 százalékkal gyorsabb az elődjénél, azonban nagyjából 50 százalékkal fogyaszt kevesebb energiát. A napokban az AnandTech alaposan letesztelte az Xs szériát, s egy olyan érdekes megállapításra jutottak, hogy szerények voltak az Apple marketingesei.

Akit maga a teljes elemzés érdekel, az az AnandTech oldalán elolvashatja az egész beszámolót. Az oldalról viszont tudni illik, hogy mindig, mikor kijön egy-egy csúcsmodell, azt alapos tesztnek vetik alá, akárcsak most az Xs-t. Először is kiemelték azt, hogy az Apple rosszul marketingezte a telefont, ugyanis az A12 nem 15, hanem nagyjából 40 százalékkal gyorsabb – legalábbis ezt mutatják a szakemberek legújabb mérései. Ez pedig már-már egy olyan chipnek felel meg, mely az asztali gépekkel is felveszi a teljesítményt – mondjuk nem csoda, hogy az utóbbi időben egyre több olyan hír volt, hogy saját processzoraira cseréli az Intel chipjeit az Apple.

Természetesen ahány felmérés készül, annyi különféle adatot kapunk. Azt sajnos nem tudni, hogy az almások házon belül milyen teszteknek vetették alá az új chipet, viszont az AnandTech mást mutat. Nyilván az idő előrehaladtával fog kiderülni, hogy hogyan bírja a strapát a processzor, viszont azt elmondhatjuk, hogy a jelen információk alapján pozitívan csalódtunk. Inkább reklámozza be egy vállalat, hogy kisebb mértékben fejlődött valami, minthogy pont az ellentettjét csinálják és fejre essenek.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!