Megnyitotta kapuit az E3 – iOS játékfelhozatal a köbön

KeleMan 2012.06.05. 13:28 Apple, Egyéb, iPad, iPhone, iPod, Játékok, Videók 0 db 238

Mai nap nyitotta meg hivatalosan a kapuit a nagyközönség előtt a világ egyik legnagyobb játékkiállítása Los Angelesben. Az E3 (Electronic Entertainment Expo) idén háromnapos rendezvénye 2012. június 5-7 között zajlik, de már a tegnapi napon – a sajtótájékoztatók alatt – is akadt épp elég meglepetés, például a Microsoft háza táján, de ezzel későbbi cikkünkben foglalkozunk majd, várhatóan még a mai nap.

Az E3 játékfelhozatala eddig főleg a PC és konzoljátékokról szólt (PS3, XBox 360, Nintendo Wii), de az elmúlt években megfigyelhető volt, hogy az Apple iOS rendszerének térnyerésével egyre több kiadó mutatja be ezen platformra is az elkövetkezendő hónapokban várható játékait. Mindez az idei évben sem változott, sőt mondhatni, hogy az iPhone, iPod touch és iPad eszközökre készülő játékok már-már hasonló figyelemben részesülnek, mint a PC-s vagy konzolos társaik.

De mivel is játszhatunk majd az elkövetkezendő hónapokban? Egyből itt van az Electronic Arts gondozásában ez év október végén megjelenő új Need for Speed rész, mely ismét a Most Wanted nevet viseli majd. Jó hír, hogy ezen részt nem a Black Box, hanem a Criterion készíti, így várható, hogy ezen rész sokkal jobb lesz az elődöknél. Természetesen mindegyik iOS készülékre érkezni fog a játék, reméljük, hogy a portolás sem fog gondot okozni. Természetesen az Electronic Arts kínálatában érkezik még a FIFA 13, valamint az új Madden NFL játék is.

A következő semmiből feltűnő nagy név a Madfinger Games új játéka, a Dead Trigger, melyben zombik teljes hadát írthatjuk majd ki hatalmas elánnal. Talán a Madfinger Games neve nem cseng ismeretlenül mindazok számára, akik ismerik a Shadowgun játékot, bizony ők készítetik az új játékot is, melyben a nagyszerű Unity játékkészítő programot használták ismét.

Az amerikában nagysikerű Skylanders újabb része, a Giants is tiszteletét teszi majd iOS készülékekre. Elvileg ez a játék volt 2011-ben a legjobb gyerekeknek szóló program. Hát…

Az Epic egy új videót is kiadott még a hamarosan érkező Infinity Blade Dungeons nevű játékból is, melyet még mindig a szemkápráztató Unreal motor hajt.

Egyelőre ennyi, ha bármi játékújdonságról lehull a lepel, úgy azt a lehető legrövidebb időn belül megosztjuk Veletek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!