Corning – Itt az ultravékony Willow Glass

KeleMan 2012.06.05. 11:04 Apple, Egyéb, iPhone 3 hozzászólás 358

Az Apple által támogatott amerikai Corning vállalat a tegnapi napon egy új szupervékony, rugalmas üveget mutatott be, melynek neve Willow Glass lett. Ezen új technológia túlmutat a 2007-ben bemutatott elsőgenerációs iPhone készülékben debütált kijelzővédő üvegnél, melynek neve a Gorilla Glass lett, vagy épp az ez év elején bemutatott Gorilla Glass 2-nél, mely közel 20%-al vékonyabb elődjénél, de mégis közel kétszer erősebb védelmet biztosított. A Willow Glass üvege olyan vékony, hogy az már hajlítható, viszont a teherbírása óriási, szinte törhetetlen.

Az viszont nyilvánvaló, hogy a fenti új technológiának nem sok értelme van, legalábbis jelenleg, amíg a többi alkatrész nem igazodik hozzá hajlíthatóság terén. Az azonban elképzelhető, hogy a vékonysága miatt mégis megjelenhet a Kentucky és New York város üzemeiben készülő Willow Glass az új iPhone készülékben. Addig viszont azt kell mondjuk, ez nem több, mint egy nagyon szép technológiai bravúr és csoda.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

  1. iMike - 2012.06.05. 13:47

    TRAMBULIN iPhone-RA!!! :D

  2. JamesS - 2012.06.05. 14:40

    de ha rugalmasabb akkor nem bírja jobban a strapát?

  3. Csokis - 2012.06.06. 09:56

    A mai kiélezett harcban úgy vélem igenis lehet helye ennek a tec. -nak. A szünni nem akaró vékonysági versenyben még kaphat szerepet akkár a 6. generációban…..

Szólj hozzá Te is!