Megérkezett az új friss és ropogós Samsung Galaxy S III – Sok az újdonság, de még több a lenyúlás…

KeleMan 2012.05.04. 07:46 Apple, Egyéb, iPhone 51 hozzászólás 2 224

A tegnapi napon Londonban, itthoni idő szerint este 8 órakor, a Samsung bemutatta legújabb mobiltelefonját, a Samsung Galaxy S III-as készüléket, mely az Android legújabb operációs rendszerére, a 4.0-ás Ice Cream Sandwich-re épül. Noha a két cég, az Apple és a Samsung hamarosan egy asztalhoz ül majd, – várhatóan 2012. május 21-22-én, – hogy elássák a véget nem érő háborút és mindenki tiszta lappal indulhasson, újabb háború van kilátásban.

Leszögezném, az új Samsung telefon gyönyörű. Nagyon szépet alkottak a dizájnerek és most valóban nem arról van szó, hogy volt 2 mérnök, amelyek közül az egyik tartotta az iPhone készüléket, a másik pedig körberajzolta. Látszik, hogy próbálnak újítani. De!

Nem szeretnénk csupán a készülék puszta technikai paramétereit bemutatni és beszélni róluk, mert azok valóban igen impresszívek és önmagukért beszélnek. Mi csupán fel szeretnénk hívni a figyelmet azokra a tulajdonságokra, melyet egy az egyben lenyúltak az Apple-től. Mert sajnos ilyen is van bőven…

Nem célunk tehát a harc szítása az Android és az iOS felhasználók között, de ami sok az sok. És sajnos a Samsung így gondolkozott. Megpróbált minél több újdonságot beépíteni, melyekből a felhasználóknak csupán elenyésző része az, aki mindet ki fogja használni. Persze a készülék adatlapján a szolgáltatóknál jól fog kinézni, hogy ezt is tudja, biztosan nagyon sokat eladnak majd belőle, de úgy néz ki, hogy elfelejtették a jól bevált mondást, miszerint a kevesebb néha több.

De jöjjenek a tények. Az új Galaxy S III-as készülék óriási 4,8″-es HD Super AMOLED kijelzőt kapott, melynek felbontása 1280×720. Ez kb. akkora, mint egy manapság divatos 13″-es laptop kijelzőjének a felbontása. A készülék méreteit tekintve nagyjából 20%-al szélesebb és 20%-al magasabb is, mint az iPhone 4/4S készülék. Itt viszont megjegyezném, hogy csupán 133 gramm a súlya, tehát könnyebb, mint az Apple telefonja. De ennek meg is van az ára, friss és ropogós műanyag, ami amúgy zománcozott, és az új “Hyperglaze” elnevezést kapta. A Samsung készülék vastagsága 8,6 mm, míg az iPhone 4/4S készüléké 9,3 mm. Az akkumulátor az új Galaxy S III-ban 2100mAh-es, mely kivehető és cserélhető, az iPhone 4S készüléké 1420mAh-es és fixen beépített.

Az új telefon a hátlapon egy 8MPx-es, míg az előlapon egy 1,9MPx-es kamerát kapott, ami az új ICS operációs rendszer arcfelismerő képességét hivatott szolgálni. A készülék lelke pedig egy négymagos Exynos processzor, mely a problémamentes és gyors működést garantálja. Ez utóbbira mondjuk nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit tud, hiszen valamennyire ismerve az Androidot elmondható az, hogy a hardvert nem a szoftver, a szoftvert pedig nem a hardver köré építik, mivel egy keretmegoldásról van szó. Az Apple megoldása ezért is zseniális, mert szimbizózisban él a kettő együtt. Az Androidos készülékeknél viszont mái napig előfordul, hogy nem olyan lágy pl. a görgetés, a lapozás, az alkalmazások közötti váltás, mint az iPhone készülékeknél.

Szóval nagyjából ezek az új készülék paraméterei, valamint nagyon sok olyan apró újdonság, melyek Galaxy S III exkluzívak, így más készülékeken a Samsung megoldásainál nem találkozhatunk velük egy jó darabig. De mik is ezek? Vegyük sorba…

Beszédfelismerés (S Voice VS. Siri)

Mind az iPhone, mind pedig a Galaxy S III teljesen integrált beszédfelismerő rendszert kapott. Míg az Apple a Siri, addig a Samsung az S Voice megoldást használja. Mindketten asszisztensnek nevezik a találmányt, mellyel kérdezni, diktálni lehet, valamint hívást kezdeményezni, üzenetet küldeni, úgymond vezérelni a telefont. Egyelőre nehéz megmondani, tesztek nélkül, hogy kinek a megoldása a jobb, de itt a Samsung bizony másolt.

Mondhatni fantasztikus, hogy feltesszük az alábbi kérdést “Hi Mr. Galaxy phone, what’s the weather gonna be like today?” és a telefon válaszol. Annyira hihetetlen, hogy el sem hisszük.

Értesítések (Smart Alert VS. Notification Center)

Az Apple az iOS 5-ös rendszerében végre rendezte az értesítéseket, megalkotta a Notification Center-t, ahol láthatjuk az összes bejövő üzenetet, hívást, e-mailt, értesítést, valamint az alkalmazásokból bejövő push üzeneteket. A szöveges terület a képernyő felső részén található, melyet lehúzva elérhetővé válnak az értesítések.

A Galaxy S III esetében ugyanezt beépítették és tovább is gondolták. Ha például volt egy hívásod, amit valamiért nem fogadtál, akkor mikor legközelebb felveszed a telefont és magadhoz emeled, az vibrál egyet és a vakut is felvillantja.

Streamelés és Megosztás (AllShare Cast VS. iCloud)

Az Apple az iCloud szolgáltatással lehetővé tette, hogy az összes tartalmunkat a felhőben tároljuk, majd azokat az iTunes alkalmazáson keresztül bármely iOS eszközünkre vagy Mac számítógépünkre szinkronizálhassuk. Volt egy pletyka is miszerint a Samsung elindít egy S-Cloud szolgáltatást, de az időközben megjelent Google G-Drive megoldása ezt meghiusította, mivel a Google megoldása sokkal jobban szolgálja az összes Android telefont. Persze ettől még a Samsung elindította az AllShare Cast rendszert, mellyel TV készülékekre, laptopokra, táblagépekre tudunk WiFi-n keresztül tartalmakat átküldeni, vagy épp videókat lejátszani. Az is igaz viszont, hogy az Apple eszközöknél, hogy ezt megtehessük szükségünk van egy Apple TV-re.

Kapcsolattartás (S Beam VS. iMessage)

Számtalan lehetőség van arra, hogy a kapcsolatot tartsuk azokkal a személyekkel, ismerősökkel, barátokkal, akiknek szintén ugyanolyan készülékük van. Az Apple az iOS 5-ben bemutatott iMessage szolgáltatással még a mobiloperátorok figyelmét is felkeltette, hiszen teljesen ingyenesen biztosít, szöveges vagy épp képüzenetek, de akár még videók megosztását is két iOS készülék között. Sőt a nyáron megjelenő OS X Mountain Lion operációs rendszerbe is beépítik ezen funkciót, tehát hamarosan a Maces tábor is csatlakozhat az ingyenes üzenetküldéshez.

A Samsung az S Beam megoldást hozta el, mely két darab Galaxy S III-as készülék egymástól pár centire való tartásával adatokat oszthatunk meg. Fényképeket, videókat, fájlokat, albumokat a beépített NFC és WiFi kapcsolat segítségével.

Kamera

A Samsung fényképezője rendelkezik egy Burst Shot/Best Photo móddal, mely használatával a készülék sorban 20 képet készít és abból kiválasztja a lehető legjobbat, természetesen kikapcsolható a funkció. Az Apple megoldása a HDR. Itt tulajdonképpen 2 kép kerül elkészítésre, az egyik az általános, míg a másik a HDR, ami 3 képből áll össze, az alapból valamint egy alul- és egy felülexponáltból a jobb minőség érdekében. A Galaxy S III-ban futó ICS-ben találunk arcfelismerést is, mely az iPhone 4S készülékeknél is 2011 óta már megtalálható.

Közösségi hálózatok integrálása

Az iPhone 4S készülék és az új iOS 5-ös rendszer elhozta a lehető legmélyebb Twitter integrációt, mellyel akár egy képet is azonnal twittelhetünk, anélkül, hogy kilépnénk a fényképek galériájából. A Samsung a Facebook és a Google+ fiókokat célozza meg azáltal, hogy a képeket címkékkel látja el a barátaink adatlapjai szerint.

De akkor melyik telefon a jobb? Ki fog nyerni? Papíron egyértelműen jobb a Samsung Galaxy S III-as telefon. Olyan tulajdonságai vannak, mely odaver a jelenlegi iPhone 4S készüléknek. De! Ne feledkezzünk meg az Apple rendkívül sikeres ökoszisztémájáról sem. Nehéz lenne még állást foglalni, hogy melyik is a jobb. A használat során majd kiderül.

A Galaxy S III amúgy az USA-ban is csak 2012 júniusában fog debütálni, Európában pedig várhatóan nyár végén. Addigra az Apple látva ezen tulajdonságokat sokkal többet és jobbat tud majd alkotni, hiszen mostantól helyzeti előnybe kerültek a Cupertinóiak. A labda mostantól az ő térfelükön pattog, csak le kell rá csapniuk.

Ti hogy gondoljátok? Egy korszak vége lehet az Apple életében az új Samsung Galaxy S III-as telefon megjelenése?  Vagy szerintetek ismét tud majd olyan nagyot robbantani az Apple az új iPhone készülékkel, mint 2007-ben? Ismét átveheti a piac feletti dominanciát?

A készülék részletes leírását és tulajdonságait megtalálhatjátok az Engadget oldalán.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

51 hozzászólás

 1. Petee - 2012.05.04. 08:10

  Hát tényleg az ő térfelükön van a labda. Hogy az Apple most készen áll-e egy elsöprő sikerre azt nehéz megmondani. Én viszont nagyon remélem, hogy az Apple felmossa a Samsunggal a padlót! :)

  • Nagy Zoltán - 2012.05.04. 15:16

   LIKE:)

 2. Malac - 2012.05.04. 08:12

  Gyönyörűűűűűűű? Nemá’. Ez egy igénytelen, unalmas tepsi. 100+1 design

 3. Martin - 2012.05.04. 08:24

  Ez a telefon is, mint a többi androidos készülék, néhány hónap múlva feledésbe merül amint kiadták. Futószalagon jönnek majd a hasonló kategóriájú, droidos cuccok és máris nem lesz “zászlóshajó”. Egy iPhone 4 valószínüleg még mindig megbízhatóbb, mint ez a tejfölös dobozból készült valami. Az Apple ellenfele talán inkább a win8 rendszer lesz. Felvirágozóban van a windows.

 4. Bendi - 2012.05.04. 08:57

  Hát ha ez is olyan lassú, kezelhetetlen lesz mint az s II akkor nem lesz ennek se hosszú ideig tartó sikere. Tulajdonképpen kapunk a kezünkbe egy IPhone 4S-t Samsung felirattal, aminek, lássuk be, vannak “kisebb-nagyobb” hibái. Főleg szoftveresen.

  • Mandy - 2012.05.04. 12:00

   kezelhetetlen?? mégis miért lenne kezelhetetlen?? attól mert te béna vagy,és nem értesz hozzá még nem kezelhetetlen! sőt elmondanám neked jobban kezelhető mert nem az almenü almenüjében keresendő a beállítandó dolog,hanem bemegyek a beállításokba és ott lesz mindjárt minden külön-külön az orrom előtt!

 5. BG - 2012.05.04. 09:06

  Az utolsó sort és a kommenteket olvasva az az érzésem támadt, hogy ez valami i-oldal. Aztán megnéztem az url-t és tényleg :-) .
  Jó, tudom, lokálpatriotizmus, meg vélemény. Meg szemellenző. :-)
  Üdvw.

 6. Pintyő - 2012.05.04. 09:29

  Szep telefon lett ez az SIII, de ez telefon az iPhone az iPhone!! :) Soha nem múlja felül az iPhonet egy samsung!! :) Varjuk az uj iPhonet es tuti h nagyot robban!!! :)

 7. tomi - 2012.05.04. 09:52

  Foggalmam sincs miröl beszeltek galaxy s-em van siman a regi 1es , ebben is van arcfelismero , szovegfelismeres , es nem altalan nem laggol / szaggat a telefon , az apple ceg helyeben 1szeruen elismernem h jobbat sikerult alkotni a samsungnak. tudom ilyenkor jon az h meg nem volt iOs a kezembe hat 2evig volt 1 iPhone 3mam , 1szeruen jobb, praktikusabb , szinpatikusabb az android , mivel sajnos nincs otthon mac gepem 1000* annyiert mint 1normal pc !!!

  • KeleMan - 2012.05.04. 10:19

   Azt nem tudom, hogy az Apple elismeri-e, hogy a Samsung jobb telefont készített-e vagy sem. Szerintem nem, mert inkább kihozza az új iPhone készüléket és büntetni fog vele. Legalábbis reméljük. Én a magam részéről viszont elismerem, hogy lényegesen nagyobb tudású a Galaxy S III-as készülék, mint az iPhone 4S. De! Ez közel sem jelenti, hogy jobb is.

 8. Viper - 2012.05.04. 10:28

  Üdvözlet,
  a Samsung az egy telefon az iPhone meg egy iPhone. Kövezzetek meg de én eddig úgy tudtam, hogy a Phone szó magyar jelentése “telefon” :)
  S nem értem minek ez a bal és jobb oldalra állás. Tisztára mintha politizálnátok. Akinek az egyik tetszik azt veszi meg, akinek a másik tetszik azt veszi meg. Mindkettőnek vannak hibái, de azt úgyis elfogadja az aki megveszi. Minden hibájával együtt.
  Aloha és szép napot :)

 9. Kap - 2012.05.04. 13:00

  Azért azt se felejtsük el hogy az Apple-nél van a Liquidmetal felhasználási joga, igaz nem ez évben, de pár év és fognak ők még nagyot durrantani vele :) amúgy meg a Samsungról sajnos nem sok jót tudok mondani, haveromnak az van és borzasztó… Nekem 3Gs-em van, imádom használni, mai napig nem untam rá és nagyon szépen viszi az alkalmazásokat. Ugyan az akksi valóban nem cserélhető egyszerűen, de azért vannak a dock-ok hogy ha nem használod a telefont beleteszed és feltöltődik :) amúgy ettől független a sokat használt 3Gs-em is kibírja 3-4 napig ha csak telefonálásra használom :)

 10. Varga - 2012.05.04. 14:25

  Üdv.
  Nekem az a véleményem hogy nagyon szép lett az S III. Alkotott vmit a samsung, de azért sok mindent koppintottak az Apple-től ami nekem nem tetszik. Vmi egyedi ötlettel kéne előállni. Nekem sajnos nincs iPhone-om csak 1 iPod touch-al büszkélkedhetek. De szerény véleményem h megbízható, könnyen kezelhető és ahogy Kap irta és sem untam meg és nagyon szeretem :D :))))

 11. 3 - 2012.05.04. 15:09

  Szerintem az S3 ezerszer szebb mint az iphone. Mindenben leelőzi az almát.Az applenek kicsit fel kell kötnie a gatyáját…

 12. golyszlika - 2012.05.04. 15:17

  Nagyon jó telefon a samsung sgs3. De én erre azt mondom ha például a suzuki csinálna egy sokkal jobb autót mint például az audi féláron én akkor is az audit venném meg! Mert ilyen a világ! ha egy Iphone van a kezemben akkor érzem a minőséget egyszerüen ennyi! Ha Iphonod van akkor auzt mindenki megnézi de samsungja mindenkinek lehet. Ez a különbség! Ameddig az apple nem kezd el 20ezer forintos telefonokat gyártani addig nem is fogok váltani az tuti!

  • xCraSh - 2012.05.04. 15:48

   golyszlika: mindenki megnézi igen. Magyarországon… :)

  • Sixty-67 - 2012.05.04. 19:44

   Ez igen! Azt hiszem te egy Suzukinak is örülnél!Audi,arról meg csak álmodhatsz.Talán úgy egy 12 éveset ha megtudnál venni.De kétlem!Az itt arcoskodoknak kb 98% 2 évig spórol egy hugyos telefonra.Itt meg osztjátok az észt.Luzerek!

   • lolsk8er - 2012.05.05. 00:02

    de k.rva jo hogy te mindenkit ismersz es bele latsz a tarcajaba luzer! ;)

    • Sixty-67 - 2012.05.05. 16:34

     Nem!Tévedsz mindenkit nem ismerek!És akinek nem inge….Tudod!De sokáig éltem Magyarországon és elég sok embert ismerek ahhoz,hogy ilyen véleményem van.Tudom (otthon) nagyszerű megy megmutatni ki vagyok!Ehhez elég egy mobil is.Amit 2 éves hűségre vettél.Itt nálunk az utolsó feketeseggünek is Iphon-ja van.Ez csak nektek státuszszimbólum.

     • Iman - 2012.05.05. 17:35

      Huha ,de nagy cucc ez a lerágott alma nekem S 2-em van és kp vettem ,tudod neked nagy a szád, kimenekültél,mert itt éheztél elég gáz ,én itthon jobban élek meg keresek mint te külföldön és nem azért veszek Samsungot,mert az olcsóbb barom hanem mert jobb és ennyi nem egy hímes tojást apró valamit tartok a kezemben hanem telefont ,de a pc-m az apple azt elismerem ,hogy nagyon komoly én azt veszem meg ami jobban tetszik és nem sznobként almát ,mert az van mindenkinek

     • Sixty-66 - 2012.05.05. 21:38

      Iman! Ha olvasnád az előzményeket,valószínű rájöhettél volna nem vagyok fanatikus Iphon rajongó.GS 2-em van.Nem menekültem,és már nem is most érkeztem.A fizetésről csak annyit nekem 7 számjegy a te pénzedhez viszonyítva.Én itt is magas nívón élek!Feltételezem azért lettél ilyen pipa mert azt írtam(fekete seggű)bocsánat!A neved alapján megértem.

   • golyszlika - 2012.05.07. 21:51

    Ha elküldöd az e-mail cimedet szivesen küldök neked egy képet rólam és az audi a3 cabriómról! :-))

    • Sixty-67 - 2012.05.09. 21:34

     Örülök ,hogy jól megy a sorod.Nem akarok nagyképűnek tűnni de azt hiszem nem játszunk egy ligában.
     Svájcban élek 12 éve.Birtoklok 1 belsőépítészeti stúdiót,rengeteg megrendeléssel.A feleségem egy éttermet vezet.2 luxus ingatlanom van Magyarországon.Itt 270 nm alapterületen élek.3 autót tartok fent és egyik sem Audi!Amiért én annak idején hozzászóltam a bejegyzéshez annak az okát itt olvashatod.Te írtad!!(De én erre azt mondom ha például a suzuki csinálna egy sokkal jobb autót mint például az audi féláron én akkor is az audit venném meg! Mert ilyen a világ! ha egy Iphone van a kezemben akkor érzem a minőséget egyszerüen ennyi! Ha Iphonod van akkor auzt mindenki megnézi de samsungja mindenkinek lehet.)Volt Suzukink hidd el nem rossz autó!Magyarországon még mindig divat a kivagyiság amit az emberek nem tudnak levetkőzni.Itt ezt hála égnek nem tapasztalom.Az iphon valóban jó telefon de nem státusz szimbólum!Ha neked az,csak téged minősít.Részemről ezt a témát lezártnak tekintem

     • KeleMan - 2012.05.09. 22:48

      Teljesen egyetértek veled, egyáltalán nem szabadna státusz szimbólum legyen, de itthon Magyarországon sokan úgy tekintenek rá. Svájcban meg persze tőlünk nyugatabbra lehet az az alap. Amúgy Svájcban tényleg közel 2 millió forintnak megfelelő a minimálbér? És tényleg csak svájci állampolgár kaphatja meg, az meg minimum 20 év, hogy állampolgár legyél? Vagy ez csak téves infó részemről? Mert mintha valahol ezt hallottam volna…

 13. golyszlika - 2012.05.04. 15:21

  És még valami. Egy cég nem tudja az egész mobiltelefon piacot lefedni szerintem mint ahogy a samsung akarja.

  • golyszlika - 2012.05.04. 15:39

   Az Applenak meg kell maradnia prémiumgyártónak és nem szabad az olcsóbb termékek felé nyítnia szerintem ez a titka na és az hogy egy cég fejleszti a vasat és a szoftvert. Ebben sose tudja őt utélérni egy droid sem. Az ezréves 3gs még mindig annyiba kerül mint az s2 tehát ez is bizonyítja a termékeik prémium minőségét és értékállóságát.

   És még valami. Hátha nem látta ezt még valaki az ipad-ről. Nekem nemrég küldte el az egyik ismerősöm a linket mer tudta mekkora apple fan vagyok és azóta is fekszek a röhögéstől! :-)

   http://indavideo.hu/video/South_Park_15evad_1resz_Szazlabu_Ipad

 14. xCraSh - 2012.05.04. 15:26

  “Picassónak volt az a mondása, hogy a jó művészek imitálnak, a nagy művészek lopnak. És mi sohasem szégyelltünk ellopni nagy ötleteket.” – Steve Jobs
  A Samsung is ezt az elvet követhette az S3 tervezésénél… :) Persze attól még jobb az iPhone!

  • sajtosperenia - 2012.05.04. 20:12

   sztem más a lopni, és a lopni majd azt továbbfejleszteni közt

 15. Márk - 2012.05.04. 16:02

  Sziasztok!
  Volt szerencsém mindkét márka termékét a kezemben fogni (Iphone 3gs, 4S, Samsung galaxy S, galaxy S2). Előbb használtam Samsung galaxy s2-őt ami tetszett, de teljesen bele voltam esve a Iphone 4s-be. Aztán amikor kezembe kaptam a 4s-t és elkezdtem átvizsgálni, próbálgattam de sajnos valamiért csalódtam. Kevesebb élményt nyújtott mint egy Samsung. Persze mint sokan mások én is olyan vagyok, hogy egy Iphonnal más a “megjelenésed” mint egy Samsunggal, de akkor sem találtam az Iphone-t jobbnak. Úgy gondolom, hogy ezzel az új Samsung gs3-mal valamit felmutatott a gyártó és ez az árán is érezhető lesz és nem lesz egy tömegcikk. Míg a várható Iphone egy egyszerű mégis igényes ember számára megfizethetetlen lesz. Ettől függetlenül, kíváncsi vagyok, hogy az Apple cég mi újat tud felmutatni.

 16. Zoty4 - 2012.05.04. 17:08

  Hú de bírom az olyan kommentelőket akik soha nem fogtak még kezükben android telefont. Lehet fikázni, de németországban is 2 éve még az összes nagykutyának (üzleti partner) iPhone 3G+3GS majd 4 lett, idén ezeknél az embereknél már ott vigyorogtam a Samsung, HTC csúcsmodellei.
  Már utolérte az applet a samsung, lehet ezzel vitatkozni, meg verni a mellünket, hogy mi vagyunk a királyok, de ez sajna már nem így van.
  Mondom ezt úgy hogy iphone 4 tulaj vagyok. Megvárom az 5-öst és utána ha semmi újítás akkor lehet váltok.
  Sokan szídják a méretét, pedig én már kicsinek érzem az iphone. Persze aki egy hüvelykujjal gépel annak nagy ez a Samsungos kijelző, de aki páros kézzel teszi annak simán használható.

  • sajtosperenia - 2012.05.04. 20:09

   te honnan látod a német nagykutyák telóját?

  • lolsk8er - 2012.05.05. 00:08

   volt a kezembe android, nem is egy, nem is csak egy ket hetre. es en igy mondom azt hogy FOS! instabil szar, az egesz telefon szar pillereken all, az applikaciok csak ki vannak b.szva a marketra, aztan vagy jo vagy nem, es altalaban utobbi, semmi szures nincs ra. az akku ido az iPhonnal is boven hagy mit maga utan, de a droid meg fosabb, 1 evig szoptam vele. egy eletre eleg volt. az Apple nem csak ” iPhone erzest ” ad, erezheto a minosegbeli kulombseg. az meg hogy a samu dobalja ki a telefonokat egyfolytaban, hozza teszem sok mas gyarto szintugy, nem biztos hogy annyira jo marketing, erdekes hogy az Apple-nek csak az iPhone van mobilpiac teren, meg is vezeto posztot tolt be. a Samsungnak meg nem mondom fejbol mennyi okos telefonja van, hany telibe cs.szett galaxy szeria es a tobbi… es igy se olyan konnyen masszak az Apple-t. ez a siraslmas muanyag hatlap meg emlitesre se melto. a 4 magos proci is csak a hulye gyereknek kell h villogjon vele. semmit az eg adta vilagon nem tudsz letolteni marketrol hogy kihasznald az a negy magot… baromsag.

   es ahogy mar valaki emlitette, keptelenseg hogy egyetlen egy ceg lefedje az egesz piacteret, mindig is voltak,vannak es lesznek is versengesek…

 17. Cantoni - 2012.05.04. 17:26

  Jónak tűnik ez az új Galaxy, de fogjátok fel, nem egy ligában játszanak. Az iPhone prémium termék a Samsung pedig egy jól felszerelt tömegtermék. Autós példával: az iPhone mondjuk Audi szint, mig a Galaxy egy jól felszerelt középkategóriás, mondjuk Passat.

  • Zoty4 - 2012.05.04. 17:44

   Látom te nagyon értesz a kocsikhoz is.

   OFF: audi és volkswagen egy cég.
   De legalább egy passatot hasonlítanál egy a4-essel azt mondom hogy ok.
   Mellesleg a németek a mercit meg BMW-t tekintik prémiumnak

   ON: Hogy lenne már tömegtermék egy 200.000 ft-os telefon itt.
   a galaxy ACE vagy hasonló kis kategoriák igen, de egy “zászlóshajó”….

   • golyszlika - 2012.05.07. 21:57

    Te nem vagy tisztában a dolgokkal! Az audi már tavaly lehagyta a mercit és nemsokára a bmw-t is le fogja hagyni a prémiumszegmensben! Nézz csak utánna mielőtt beszélsz hogy az utóbbi öt évben hogy alakultak a 3 gyártó eladásai a prémimszegmensben.

 18. Cantoni - 2012.05.04. 18:02

  Az összehasonlíthatóság kedvéért írtam ezt a két márkát, de behelyettesítheted tőlem mással is. Csak, hogy maradjak a Passatnál, ajánlom nézd meg az árlistáját és rá fogsz döbbenni, hogy ott is akad bőven túlárazott változatt. Az Ace meg kb. Polo szint. de ez nem egy autós topik. Aki akarja úgy is érti.

 19. iGnoom1548 - 2012.05.04. 19:30

  Jaj jaj! Mindenki vitázik, de minek!? Minden évben ugyanez van, hogy egyik kijön másik kontrázik stb.. Döntse el mindenki kinek mi tetszik de ezért ne legyen vita.:)

 20. John - 2012.05.04. 21:13

  Kedves Keleman!

  Régóta olvasom harmatosan bugyuta megfogalmazású cikkeidet. Látszik, hogy nem vagy gyakorlott újságíró, talán a megfelelő szókinccsel sem rendelkezel. Mindezt tetézed hatásvadász és semmitmondó szófordulatokkal, amelyekkel kapcsolatban néha az az ember érzése, hogy nem is egy Apple oldalon tájékozódik, hanem a konkurens oldalak tollforgatóit olvassa.
  Most például úgy fogalmazol, hogy a Galaxy S III gyönyörű (neked). A legtöbb tech oldal ennek éppen az ellenkezőjét írja (még azok is, akiket a Samsung Londonba is elrepített). PS. Ötlettelen dizájn és olcsó hatású műanyag borítás, fényévekre a kerámiától.
  Vagy, hogy odaver az iPhone 4S-nek. Hát a ráncfelvarrott iPhone 4S bemutatása óta eltelt 7 hónap, persze, hogy technikai paraméterekben fejlődik a mobilvilág.
  Azonban a Galaxy S III specifikációját figyelve nem nehéz megállapítani, hogy a Samsungban nincs meg az kellő kreativitás és koncepció, ami például a közelmúltban bemutatott HTC One X-ben létezik. Sokak szerint az a legjobb androidon mobil, nem a Galaxy.
  Az már csak hab a tortán, hogy mi a fenének kell egy telefonban 4,8-as kijelző és 4 magos processzor, főként ha megnézzük a Google PlayStore meglehetősen silány minőségű programkínálatát, milyen app tudja ezt majd kihasználni. Szóval ez mind parasztvakítás kedves Keleman.
  Egy saját iPhone oldalon nem kéne az Apple-t fikázni. Főleg ha meg sem érdemli…

  • KeleMan - 2012.05.04. 21:35

   Kedves John! Remélem továbbra is olvasod majd a honlapunkat, valóban nem vagyok újságíró, mondhatnám, hogy szerencsére. A blog csupán a hobbim volt anno, egy a sok közül az elmúlt 5 évben. Időközben sokat változott a világ, egyre több Apple cuccom lett és be kellett lássam, hogy a tengerentúlon az Apple valami hatalmasat alkotott, alkot és még alkotni is fog. Egyáltalán nem szidom az Apple-t, sőt. Kiállok mellette nagyon sokszor.

   De tény és való, hogy nekem tetszik a Samsung Galaxy S III-as telefon dizájnja. Ez egy szubjektív vélemény, más nem kell, hogy elfogadja. Lehet, hogy az emberek többségének nem tetszik. (Amúgy nem kerámia, hanem műanyagra futtatott zománc). A sima adatokat elnézve a papírforma szerint a SGSIII-as többet tud. De szerintem nem igazán olvastál a sorok között.

   Pont arról beszéltem, hogy az Apple ökoszisztémáját nem fogja tudni utánozni az Android, bármennyit is lophatnak, bármennyit is toldozgatnak-foldozgatnak rajta az Android rendszer nem lesz iOS. És ez így van rendjén. Ne is legyen. Akinek iOS-re van szüksége, használja azt, akinek Androidra az pedig azt. A személyeskedést pedig hagyjuk is el. De egy rövid mondatban válaszolok neked, hogy jól érezd magad. “Az Apple a király!” Remélem sokáig így is marad. Kérem, valaki védjen meg… :)

   • a.sebi - 2012.05.06. 23:52

    az apple a király ez igy van én jobban szeretem a droidot….élesen szoktam kritizálni kelemen írásait…de ebből a cikkből lejön hogy ha csak néha is de tud reálisan elfogultság nélkül cikket ìrni….gratulálok hozzá…napi 5 -6 alkalommal nézegetem az iphone hungary.hu t….szeretnék egy olyan oldalt ahol reálisan KEVESEBB elfogultság nélkül olvashatok az apple remek rendszeréről és készülékeiről…..még akkor is ha sosem váltanék vissza iosre. ..mondom ezt ugy hogy itt van a 3gs iphone telóm az asztalon lemerülve hehehe……de mindenképp egy olyan ökoszisztéma ami figyelmet érdemel….és ez az ökoszisztéma a legjobb legletsztultabb es legmenöbb renszer is…..de a droid jobb felhasználói szemmel sokoldalúbb, szabadabb….
    ha tisztelt főszerkesztő úr több ilyen cikket ír, ahol nem egy fanatikus apple rajongó hangja üvölt a sorok közül ,akkor en iphone hungary oldalt és kelemen ìrásait ajánlani fogom…és remélni hogy ujra megmerìtette tollát a tintás fiolában… köszönjük a cikket….de ezentúl ha valami nem tetszik ismételten kinyitom a számat…..előre is bocs a negatìv kritika áradatért…..hajrá iphonehungary hajrá kelemen hajrá apple add az irányt és igy a droid is fejlődik….de azért a böngészőböl letöltést mar 95 ben kitalálták….no meg bluetooth…stbst….

  • a.sebi - 2012.05.07. 16:06

   kíváncs leszek ha az uj iphone megjelenik 4 magos procival akkor is hisztizni fogsz e hogy minek a 4 mag?
   amugy a playstoren az appstoren belül megtalálható szuper grafikáju alkalmazások jatékok megtalálhatoak..pl az osszes gameloft játék…

 21. Lvgaben - 2012.05.05. 09:29

  Ertem h mindenki a 4s-vel hasonlitja ossze, es az is ertheto h technikailabb jobb mint az iphone, de azt ne felejtsuk el hogy a 4s egy kozel 2 eves updatelt technika, amirol a vadi uj samsung nem sajnalta a koppintasokat… 4 eve van iphonom, es leszarom mekkora lesz az 5os kijelzoje, stb… az elso heten megveszem;) eddig mindig forradalmi volt, es meg tudott ujulni, nyilvan nem lesz ez mindig igy, de nem fogja konnyen adni az apple. Az eladasokat tekintve pedig lehet h atvette a vezetest a samsung, de ha lebontjuk az adatokat tipusokra, nincs elenfele meg most se az iphonnak…

 22. Reiszmester - 2012.05.05. 10:45

  A samsung sose lesz jobb mint az apple! Ez egy androidos fos…

 23. Mash - 2012.05.05. 12:07

  Hiába a vita, hogy kinek melyik tetszik. Ízlés dolga. Nekem például az iPhone 4es forma tetszik legjobban. Volt 3gm is, az is tetszett, de amig nem lesz megint egy “szögletesebb” forma addig nem cserélek 4s ről semmire :)

 24. Sixty-67 - 2012.05.10. 20:01

  Tisztelt Kele Man!Az állampolgárság megszerzése alapesetben nem tudom menyi idő.Svájcra fokozottan igaz,itt mindent a pénz irányít ha van céged ami jól működik(sok adót fizetsz)ennél sokkal hamarabb lehet állampolgár valaki mint 20 év!:-)Az átlag kereset kb 3500-5000 Frank között mozog.Ez szakmától,illetve hivatásonként eltérő lehet.Az adózás kantononként változik,érdemes tájékozódni róla.Mivel Svájc nem csatlakozott az EU-hoz(:-)itt merőben más irányelvek érvényesülnek.
  Ha a letelepedésen gondolkozol ellőtte mindenképpen érdemes komolyabban tájékozódni. Üdv..

  • KeleMan - 2012.05.10. 20:26

   Köszönöm kedves Sixty-67, üdv!

 25. mikrobi - 2012.09.22. 10:35

  Tény, hogy az Androidban sok a koppintás, de a Notification Bar-t azt pont, hogy az Apple lopta. Ennyit az elfogulatlanságról.

  Azok a kommentelők, akik szerint az S2 meg az S3 szar, meg akad, azok még életükben nem fogtak ilyen készülékeket…

  Az iPhone egy kiváló eszköz, forradalmi újításokat hozó, de az elvakult felhasználói köre miatt nem vennék ilyet soha. Egyébként meg semmivel sem jobb, mint pl. egy S3…ez tapasztalat. A nevetséges aksiidőről nem is beszélve.

 26. Ádám - 2012.12.28. 07:05

  Üdv mindenkinek!

  3 éves symbianos Nokiám tönkrement, így most újítok. A fent említett SGS3-ra és Iphone 5-re szűkítettem a kört. Összességében 30 órát biztosan eltöltöttem az informálódással, először a telefonokkal, majd az operációs rendszerekkel kapcsolatban. Szeretnék megkérni néhány hozzáértőt, hogy sorolják fel az Iphone 5 pozitívumait. Különösen azok a tulajdonságok érdekelnének, amivel jobb a konkurensénél. Szeretnék tiszta képet kapni az erőviszonyokról, hogy a megfelelő döntést hozzam meg. Az internetet böngészve 85%-ban az ázsiai származású készüléket egyértelműen jobbnak tartották. Ellenvéleményekért keresgéltem Apple blogokat, ahol meg is mondták, hogy az Apple jobb, viszont az érv mindig a következő volt: Mert, Szerintünk azért is jobb. Voltam egy Istoreban, kipróbáltam, és egész szimpatikus volt. Bár kissé puritán. Valahogy nem éreztem, hogy ez egy 2 kilós telefon. Eladót kérdeztem hogy mit tud. Nagyon reklámozta az Iphone-ok közti ingyenes videókapcsolatot. Lassan egy éve használok egy Ipad mini-t (azt hiszem így hívják), ami kiváló minőségű, és semmi gondom vele, viszont emlékszem, hogy majdnem hülyét kaptam, mikor a szíjjal együtt 65 ezret fizettem érte. Másik nagy gondom, ami miatt alig használom, az az iTunes nevű program. Baromira zavar hogy a vállalat ennyire rám akarja erőltetni a szar programját, amikor én csak a félévi vizsgáimhoz akarok felrakni néhány képet segítségképp. Később az SGS3-at is megtapiztam élőben, és az sem nyűgözött le. A videókon jobbnak tűnt, bár valahogy még is jobbnak tűnt. Volt benne valami plusz. Lehet csak a színek nem voltak olyan fakók, és emiatt. Nem tudom… Egyenlőre még nem tudom pontosan, hogy mire használnám, bármelyiket is választanám, hiszen eddig rendesen el voltam maradva e téren. Kétlem, hogy sokat játszanék vele, így nem hiszem, hogy kihasználnám a 4 magot, de félek attól, hogy a mobilpiac rohamos fejlődésében másfél év múlva az Iphone már a 2 mag miatt sokkal elavultabbnak fog számítani, és kompatibilitási problémák léphetnek fel, ami a 4 mag esetében kevésbé valószínű. Külcsínről nem beszélek, mert az magán ügy. Amitől még félek, az a kis akksi, ami nem is cserélhető, nem úgy mint vetélytársánál. Jah, és S-“hangfelismerőt” és SIRI “hangfelismerőt” biztos nem használnék. Elég hülyén érezném magamat, ha egy telefonhoz kellene beszélnem. Közösségi oldalakat pedig nem használok.

  Összegezném az eddigi érveimet:
  (+ POZITÍVUM) (- NEGATÍVUM)

  SGS3:
  +nagyobb kijelző, élvezetesebb internetezés
  +Élénkebb színek(Bár lehet csak nekem tűnt így)
  +szemfigyelős-kijelzőfényerős okosság
  +Nagyobb akkumulátor kapacitás
  +Általam cserélhető akksi, amit magammal vihetek
  +Több ingyenes app.
  +++60 ezerrel olcsóbb a t-mobile-nál
  +++Pen Drive-ként használható
  +Egyszerre több fénykép készítés-abból válogatás
  -Több használhatatlan app.
  -Kicsit talán túl nagy

  Iphone:
  +Ránézésre masszívabb
  +Több használható app.
  -Nagyrészt fizetős app.-ek
  —Szinte nevetségesen drága
  -Kijelzője lehetne picit nagyobb
  —Általam cserélhetetlen akku
  -Kis akku. kapacitás
  ???Pen Drive-ként használható???

  Nos eddig erre jutottam. Pillanatnyilag a Samsung főleg árával, Pen Drive funkciójával és akkumulátoros cserelehetőségével számomra győztes. Nem tudom, hogy az Apple telefonja képes-e Pen Drive-ként üzemelni, ezt jó volna tudni… Eddig nem találtam erre való utalást.

  Mivel csak 1-2 hónapja informálódok az okostelefonokról, ezért kérem ki a véleményeteket az Iphone pozitív tulajdonságaival kapcsolatban.

  Kérem a válaszolókat, hogy a 200 dolláros Iphone dumát mellőzzék. Magyarország/T-Mobile. Ott drágább.

  Előre is köszönöm a segítőkészségeteket!!!

  Ádám

 27. Ádám - 2012.12.28. 07:19

  Kisebb korrigálás:

  Nem Ipad minim van, hanem Ipod nano-m. Az a kis mp4 lejátszó érintőképernyővel és szíjjal, így karóraként is használható.

 28. galaxy s4 - 2013.06.05. 19:11

  nekem sasung galaxy s4-gyem van de ezis jo.

  • galaxy s4 - 2013.06.05. 19:14

   +egy tab om van meg egy imphon-én 2

Szólj hozzá Te is!