Inspiráció fejlesztőknek – 30 fantasztikus alkalmazás ikon

KeleMan 2012.05.01. 09:27 Egyéb, iPad, iPhone, iPod 0 db 417

Az AppStore áruházban megtalálható alkalmazások ikonjai, ha lehet azt mondani nagyon vegyesek, ha a kinézetüket vesszük alapul. Mégis az alkalmazások szempontjából és azok életében az egyik legfontosabb dolog, hogy az ikonok szépen legyenek megrajzolva, letisztult és kellőképpen figyelemfelkeltő legyen a dizájn, hiszen az már fél siker az eladás szempontjából.

Amennyiben egy ikon elnagyolt, hiába jó az alkalmazás, a professzionalitás teljes hiányát mutatja, így a vásárló tovább lép és keres más appot. Persze arra is van példa, hogy egy-egy app ikonja rendkívüli, mégis silány munka áll mögötte, ez azonban szerencsére ritkább. A legtöbb esetben viszont egy program ikonjából és az értékelésekből következtetni lehet magára az app minőségére is, elég ha például csak az Instagramot vesszük alapul.

Az alábbiakban a hazai fejlesztőknek szeretnénk kedvezni, és inspirációt adni azzal, hogy milyen is egy igényes ikon, melyen ha megakad a szemünk, nekünk vásárlóknak, akkor biztosan elgondolkozunk, hogy megvásároljuk-e, de legalábbis megnézzük a program adatlapját.

Jóllehet ezen ikonok rendkívül aprólékosan kidolgozottak, de hiába a pixelpontos kivitelezés és az apró szövegek, azok egyáltalán nem fognak látszódni az iPhone vagy iPad készülékünkön, még ha Retinás is annak felbontása, ettől függetlenül érdemes már eleve így elkészíteni az ikont, hiszen ki tudja mit hoz majd a jövő, a másik szempont pedig, hogy az Apple is legalább egy 512×512-es ikonképet bekér a fejlesztőktől.

Screenoby_icon

Dribbble

Dribbble

Tapbots

Jaku-2

Jaku-2

Cap_800x800

Lensly

Dribbble-trumpet

Swift

Larger%20camera%20app%20icon

Nixon-icon

Timer-alarm-app

Variant

Jivaldi-icon-concept2

Dribbble

Flowicon

Untitled-1

Shot_1299252102

Populadribbble

D1

Shotmc_icon1

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!