Infografika – Mennyire is zöld az iPad?

KeleMan 2012.04.25. 18:18 Apple, Egyéb, iPad 3 hozzászólás 206

Az Apple adatközpontjainak, vagy akár új főhadiszállásának építése miatt egyre több az ellenző (lásd Greenpeace) és azok a vélemények, melyek azt próbálják ecsetelni, hogy az ekkora szuperhatalmú cégek mennyire is befolyásolják globálisan a világunkat. A felhasználókra és az egész emberiségre gyakorolt hatásokat megpróbálják saját kényük-kedvükre fordítani, míg a tényeket sokszor megmásítják.

Sokkal jobb azonban, ha a tényeket érdekességekkel párosítjuk, mivel sokkal inkább érdekfeszítőbb így látni mindezt. Ezt próbálták ki a Sortable.com oldal szerkesztői is, nagyszerű forrásokkal alátámasztva, akik egy nagyon érdekes infografikát készítettek. A képen részletezik az energia útját, kezdve a felhasználástól egészen addig, amíg eljut a felhasználók kezébe, sőt még az újrahasznosításig is elmentek. A grafikán megtekinthetjük, hogy a most közkedvelt iPad készülék mennyire is környezetkárosító, mennyi gáz került a levegőbe, míg egy ilyen táblagépet elkészítenek, mekkora az üvegházhatás, stb.

A képre kattintva eredeti nagyságában is megcsodálható az infografika.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

 1. Név*aaaaaa - 2012.04.25. 18:57

  Szuper meg minden, de a kéore nem lehet ránagyítani podról. Direkt link pls. Köszi :)

  • KeleMan - 2012.04.25. 20:02

   Előkerestem a nagyfelbontású képet és betettem nagyba. A képre kattintva megnyílik új ablakban, de ez a max. :)

 2. wao - 2012.04.28. 12:40

  ebben az infografikaban szereplo adatok epp a greenpeace-t igazoljak!

Szólj hozzá Te is!