Itt a várva-várt iPad dokkoló, billentyűzet?

Legendd 2012.04.07. 22:35 Apple, iPad, iPhone, Kiegészítők 7 hozzászólás 3 933

A japán Macotakara blogoldalán számolt be az új “notebook dokkolóról”, amely bár a notebook kifejezést használja, egyértelműen egy iPadhez használható billentyűzet dokkolót jelent.

A dokkolóban elhelyeztek egy lítium-polimer akkumulátort, amely lehetővé teszi az iPad használat közben történő töltését is. Bár a megoldás nem annyira kiforrott, mint pl. az ASUS Transformer esetében – mivel a csatlakozás ugyan Bluetoothon keresztül megy, de a töltési módszer nem túl esztétikus, valamint egy egérpad is teljesebbé tenné az eszközt -, de kétségtelen, hogy a dokk az eddigi talán legjobb megoldásnak bizonyulhat.

A billentyűzet specifikációi közé tartozik az USB és a mini USB port is, valamint a Bluetooth támogatás is, amelyen keresztül a billentyűzetet az iPadhez kapcsolhatjuk. Nagy kérdés, hogy az USB és a mini USB portokat mivel lehet kihasználni, ám minden bizonnyal képnézegetés funkciót rejtenek magukban. A dokkoló kimondottan az iPad 2 számára készült ugyan, de ennek ellenére valószínűleg a harmadik generációs iPaddel is kompatibilis, lévén a vastagságbeli különbség a két eszköz között elenyésző.

A dokkoló jelenleg a japán Rakuten kínálatában elérhető, átszámítva körülbelül 75 dollárért, de a gyártó állítása szerint hamarosan az Egyesült Királyságbeli Buy.com-on is megvásárolható lesz.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Médiaharcos, újságíró, pörkölt pusztító.

7 hozzászólás

 1. PetDrag - 2012.04.07. 22:50

  hm… szerintem nem igazi dokkolóról van szó és így a benne lévő akksi se tölti az iPad-et, lévén hogy össze sincsenek kötve csak BT csatlakoznak… vagy benéztem vmit???

 2. DrJuris - 2012.04.07. 23:04

  Nem, azért is írtam a címben, hogy dokkoló, billentyűzet, vagyis olyan is-is dolog. Lényeg, hogy jobban tarja így az iPadet, mint a rendes Apple dokk, ebből nem csúszik ki. Az összekötés Bluetoothon keresztül megy, a töltés az, amely kevésbé esztétikus, mivel külön kábel köti össze őket :)

  • KeleMan - 2012.04.07. 23:09

   Nem baj, majd lesz vezeték nélküli áram is (amúgy már van) és akkor minden wireless lesz! :)

   • DrJuris - 2012.04.07. 23:20

    Pontosan :) bár addigra szerintem lesz tényleg teljes értékű, egépados, mindenes billentyűzet, talán alma logóval ellátva :P

 3. molnarmate - 2012.04.08. 01:27
 4. PetDrag - 2012.04.08. 12:28

  aha, értem! de ezexerint ha összekötöd a “dokkolót” az iPad-del (mivel is? az iPad adatkábelével?) akkor onnan “tölti”? hm, én azt hittem, hogy a saját akkuja az magának a billentyűzetnek kell…

 5. AppleiNews - 2012.04.09. 15:42

  Vajon magyar kiosztása van? Tehát ha én ékezetes betűket akarok írni, akkor, mint ahogy windowson van, ha átállítom magyarra az iPad virtuális billentyűzetét, akkor a billentyűzeten az ‘L’ betű mellett lévő gomb megnyomásával vajon ‘É’ betűt ír? vagy a billentyűn levő karaktert?

  Ez nekem a legfontosabb :D

Szólj hozzá Te is!