Max Payne is tiszteletét teszi az iOS eszközökre

KeleMan 2012.04.08. 11:32 Apple, Egyéb, iPad, iPhone, Játékok 4 hozzászólás 573

2012. április 12-én érkezik az App Store áruházba a klasszikus “Bullet-Time” játék, a Max Payne. A Mátrixos filmek után ez a játék volt, mely elsőként alkalmazta ezen technikát. Persze a sztori teljesen más, de anno a játék azzal hódított a PC-ken, hogy a kemény akciók alatt belassíthattuk az időt, így könnyebben tudtunk célozni, valamint akkori szemmel a grafika is egyedülállónak volt mondható. Aztán jött egy második rész is, mely szintén nagyon jól sikerült, bár sokan csak rókabőrnek tartották, nekem személy szerint viszont tetszett, ez év második félévében pedig érkezik a Max Payne 3 is. A kiadó Rockstar Games a GTA3 iOS átiratával már egyszer bizonyított, mely azóta is a toplisták élén van.

A klasszikus Max Payne PC-s átiratát kapjuk meg tehát egy az egyben, HD grafikában, nagyfelbontású textúrákkal, lesz Social Club kapcsolódási lehetőség és felhasználóbarát, teljesen testreszabható irányítási rendszer. A játék amúgy még 2001-ben jelent meg, egy TPS (Third-Person Shooter) alapú irányítási rendszerrel. A sztori röviden annyi, hogy Max családját a szeme láttára lemészárolják és az addig kedves apa, szerető férj mindenét elvesztve lezüllik az alvilág mélyére, hogy rendet vágjon a mocsokban.

A játékból amúgy készült egy film is, Mark Wahlberg főszereplésével, de nagyon gagyi lett, mint a legtöbb játékátirat. Mindenesetre a May Payne hamarosan érkezik az iOS eszközökre, melyek közül az iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, a negyedik generációs iPod Touch és az összes iPad készüléket támogatni fogja.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

4 hozzászólás

 1. Muhadnagy - 2012.04.08. 12:06

  áprilisba The Walking Dead és Max Payne? szuper :)

 2. Mrnorbert - 2012.04.08. 22:48

  Jajj de varom mar :) lesz walking dead is? ;) zsir…

  • a.sebi - 2012.04.09. 08:33

   vajon ez andtoidra is megjelenik?
   elpötyögnék vele a galaxy noteon

  • Muhadnagy - 2012.04.09. 11:35

   igen lesz, de vigyázz mert az appstoreban már most szerepel egy Walking Dead, sajna köze sincs a rendes The Walking Dead-hez…igazi lehúzás, bizti sokan belefutottak

Szólj hozzá Te is!