Vékonyabb MacBook Pro modellek érkeznek?

Bomo 2012.03.09. 09:18 Apple, Mac, Pletykák 0 db 211

Annak ellenére, hogy a tegnap előtti bemutatón nem esett szó róla, a DigiTimes jelentése alapján, nem csak a 14″ MacBook Air érkezésével lehet számolnunk a közeljövőben, hanem a korábbi 13″, illetve 15″ MacBook Pro unibody modellek könnyebb és vékonyabb verziójának megjelenésével is. Bár a hír némileg ellentmondásos a dátummal kapcsolatban, annyi biztos, hogy április előtt semmiképpen sem érkezhetnek az említett Pro-k.

Annak ellenère, hogy egyelőre ezen modellek 17″-es változatáról nem tettek említést, az Apple eddigi tendenciájának megfelelően – gondolok itt a unibody MacBook Pro Late 2008 és Early 2009 kiadásokra – nem kizárt, hogy kisebb csúszással, de piacra kerül majd az is.

A cikk arról is beszámol, hogy az Inteltől várt új chiptechnológiára bizony még nyár közepéig várniuk kell a vetélytársaknak, akik ezzel az Ivy Bridge kódnévvel ellátott 22 nanométeres félvezetőkkel szerelnék fel hamarosan forgalomba kerülő ultrabookjaikat.

Az még bizonytalan, hogy valójában milyen chipkészlet lesz elérhető a MacBook Pro modellek részére, ugyanis az Intel még nem határozta meg pontosan, hogy milyen tagjai lesznek az új négymagos processzorcsaládnak, ami a 15” és 17”-os modellekbe kerülne. Úgy tűnik, hogy a jelenlegi 13” Pro modellben található kétmagos processzorok fejlesztése kissé háttérbe szorult, azonban nem elképzelhetetlen, hogy az új modell is kaphat négymagos Ivy Bridge chip-et, amennyiben addig az Intel előrukkol egy alacsony hőterhelésű, és energiaigényű processzorral.

Mindezek ellenére, még ha az új technológiára az Apple-nek is várnia kell, előnyős helyzete és remek kapcsolata az Intel Corporation-el lehetővé teszi azt, hogy privilégiumává válhasson ezen fejlesztések felhasználása, mielőtt mindenki számára elérhetővé tennék azokat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!