Az Apple a légi szállítmányozást is a kezében tartja

KeleMan 2012.03.06. 17:12 Apple, Egyéb, iPad 0 db 152

Mint már beszámoltunk róla közel egy hete, az Apple útjára bocsátotta az első iPad 3-as szállítmányokat. Azóta a világ több országába is elindultak a harmadik generációs táblagépek, főleg repülőgépeken, komoly biztonsági előírások között szállítva azokat.

Az Apple most is hű maradt önmagához és egész egyszerűen a legtöbb szállítmányozási légitársaság repülőgépeit egész egyszerűen lefoglalták, hogy megfelelő ütemben haladjon az értékesítés és a szállítás. Mint tudjuk, így járnak el egyes kiegészítők esetében is, így a többi versenytárs képtelen hozzáférni a nekik szükséges termékekhez, lásd memóriák. Az Apple közel 40 millió darab iPad 3-as készüléket kíván egyébként értékesíteni a 2012-es évben.

Ehhez persze az is kell, hogy ne legyen fennakadás és kiesés, valamint várakozás a táblákra. Kína és az Amerikai Egyesült Államok közötti kereskedelmi útvonalon állítólag képtelenek más cégek szállíttatni, mert a légitársaságok nem tudnak időpontot biztosítani a részükre. Az USA-ban főleg a FeDex, míg a többi országban a DHL végzi az Apple számára a fuvarozást és szállítmányozást.

Ha ez így halad, akár költhetnék a 100 milliárd dollárt arra is, hogy saját légitársaságot hozzanak létre. Mindenesetre a fentiek jól mutatják, hogy az Apple képes akár dollármilliókat költeni egy rendkívül kis részre csak azért, hogy minden gördülékenyen történjen. Várható amúgy, hogy az új iPad így már akár a bemutató után pár nappal elérhetővé válik a nagyobb országokban (USA, Nagy-Britannia, Németország, Franciaország, Japán és esetleg Ausztrália).

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!