Bréking! – Útjára indult az első iPad 3 szállítmány!

KeleMan 2012.02.26. 18:38 Apple, Egyéb, iPad, Pletykák 0 db 160

Érkezett néhány komoly pletyka, de mint mindig kéretik fenntartásokkal kezelni. Egy kínai légi fuvarozási vállalat belső dolgozója szivárogtatta a hírt, mely szerint Kínából elindultak az iPad 3-as szállítmányok az USA-ba a Foxconn gyáraiból.

Az eredeti fuvarlevélről készült kép a WeiPhone.com kínai fórumán debütált, melyet később több nemzetközi blog, mint pl. a 9to5mac.com is átvett. Az első szállítmányok 2012. február 26-án, azaz a mai nap indultak útnak, az utolsó pedig 2012. március 9-én indul majd el a PVG Shanghai repülőtérről az USA három nagy repterére (ORD Chicago, JFK New York, LAX Los Angeles). Ezek persze csupán az első szállítmányok, melyből a bejelentés utáni, várhatóan előrendelési szándékkal megrendelt készleteket fedezi majd az Apple.


(Állítólagos iPad 3-as táblagéppel teli konténerek a PVG Shanghai repülőterén)

Az elsőgenerációs iPad esetében volt előrendelési lehetőség, de az iPad 2 esetében nem. Most várható, hogy ismét lesz előrendelésre mód, a várhatóan 2012. március 7-én történő bejelentést követő pár napon belül. Ha hihetünk a pletykáknak, akkor az is elképzelhető, hogy az iPad 2-ből csupán a kisebb 16GB-os WiFi változat marad majd meg, az összes többi WiFi és WiFi+3G modell forgalmazását megszünteti az Apple, legalábbis az iPad 2-ből.

Hasonlóképp, mint az iPhone 4S esetében ez talán azt is előrejelzi, hogy az iPad 3 megjelenésével az Apple ugyan megtartja az iPad 2-es táblagépet az alsóbb árszegmensben, de aki nagyobb tárhely kapacitású táblát kíván vásárolni, azok számára már csak az iPad 3 marad. Remélem, hogy ebben az esetben az iPad 3 tárhelyét duplázzák, így már csak 32GB, 64GB és 128GB-os kiszerelésben fog érkezni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!