Kellemeset a hasznossal, legjobb kézíró app-ek

Bomo 2012.03.05. 20:43 Apple, Egyéb, iPad, iPhone, iPod, Programok 1 db 3 043

Napjaink digitális világában egyre kevésbé tűnnek természetesnek a kézzel írott dolgok, az esetek többségében egyszerűbbnek látjuk notebookunk jól ismert billentyűzetén, telefonunk, tabletünk érintőjén bepötyögni bármit, feljegyezni apró dolgokat. A papírfecnis jegyzeteknek könnyedén lába kél, ráadásul gyakran hanyag kézírásunk mások – vagy a legrosszabb esetben akár magunk – számára dekódolandó üzenetet jelenthet. Mobil eszközeink pedig mindig kéznél vannak, és attól sem kell tartanunk, hogy ha eltérünk a  Times New Roman betűtípustól, olvashatatlanná válik a gépelt szöveg.

Mindezek ellenére vannak hátulütői is a dolognak. Egyrészt hallgathatjuk nagyszüleinktől, hogy mi már ugyan nem is fogunk tudni rendesen írni, vagy akár a 200 fős egyetemi előadó összes tollbetyár rosszalló tekintete ránk szegeződhet a klaviatúra heves kattogása hallatán.

Ezek kiküszöbölésére használhatjuk iPad-ünk, vagy akár iPhone-unkat is, különösebb utánajárás nélkül beírhatjuk az App Store keresőbe, hogy ‘handwriting’, és íme az eredmény. Máris többféle app közül válogathatunk, mindenki megtalálhatja a neki legmegfelelőbbet.

Vannak direkt gyermekek számára fejlesztett játékos programok, mint például az iWritewords készségfejlesztő, de nekünk, felnőtteknek is elérhetőek egyszerűbb, csak levelezésre vagy jegyzetkészítésre használható alkalmazások, vagy tölthetünk le egészen komolyakat is. Erre példa a a Notes Plus, vagy a nagy kedvenc, a Noteshelf.

És ha mondjuk nincs AluPen a közelünkben, még akár a kezünket is használhatjuk, így mindenképpen remek szórakozást nyújthatnak eme hasznos találmányok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Brave - 2012.03.07. 16:03

    ööö ezt nem értem ha beírom hogy handwriting akkor nem hozza ki. és ezt a tollféleséget hol lehet venni mert az Apple.com-on nincs fent

Szólj hozzá Te is!