Hogyan ne csempéssz iPhone készülékeket

KeleMan 2012.03.05. 12:18 Apple, Egyéb, iPhone, Videók 4 hozzászólás 167

Egy alkalmazott megpróbált kicsempészni a Shenzenben található gyárból több tucat iPhone 4S készüléket, ami sikerült is neki. De elkapták. Hong Kongból indult útnak a kínai Mainlandbe, de a repülőtéren lekapcsolták. A testére több, csupa fekete színű iPhone 4S készülék volt elhelyezve, melyet a fóliák tartottak össze.

A férfi egyelőre nem indokolta tettét, az is lehet, hogy csak szeretett volna egyszerre akár több Siri-vel beszélgetni, vagy több zenét hallgatni. Mondjuk az érdekes lett volna, ha felhívják az összes telefonon egyszerre. Persze nyilvánvaló, hogy a profit és pénzszerzés reményében követte el tettét, de vélhetően arra nem gondolt, hogy a repülőtéren elhelyezett fémdetektorok jelezni fogják a csempészárut.

Lebukott, majd a motozást követően – melyet videóra is vettek – több iPhone készülék is előkerült. Ez is csak azt bizonyítja, hogy hiába okostelefonról van szó, van aki még nem érett meg a használatára. A férfit letartóztatták.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

4 hozzászólás

 1. iMike - 2012.03.05. 18:24

  Hátez…pech :D

 2. iDoki - 2012.03.05. 20:39

  Kellemes kereset :) Ha csak 50e Ft-ért adja el darabját, akkor is 10.000.000 Ft-ot kereset egy repüléssel.

 3. qq - 2012.03.06. 13:13

  “…De elkapták. Hong Kongból indult útnak a kínai Mainlandbe, de a repülőtéren lekapcsolták. ….” Az hol van??? Ok, kínaiul nem tudunk, de angolul se? Segítek- szárazföldi Kína, így hívják azt a részt, ami se nem Hongkong, se nem Macau, se nem Tajvan, de a kínaiak Kínának tekintik, és a lényeg, hogy nincs vízben. Szívesen.

  • KeleMan - 2012.03.06. 13:30

   Köszönjük a hozzászólást. Én sem tudtam de a cikk megírásakor utánanéztem a wikipédián és láttam, hogy az nem város, vagy helység, hanem maga a szárazföldi rész, mivel ott így hívják. Ellenben egyáltalán nem tartottam akkor és ott fontosnak, hogy ezt a cikk szempontjából kiemeljem. Viszont örülök annak, hogy így pár embert ösztönöztem arra, hogy utánaolvasson. :) Köszönjük, hogy jelezted.

Szólj hozzá Te is!