Közeleg március 7. – Újabb pletykák

Bomo 2012.03.04. 18:48 Apple, Egyéb, iPad, Pletykák 0 db 119

Nyakunkon március 7., az iPad 3 bemutatása, és ahogyan az ilyenkor természetes, a szakmai sajtó szinte csak ettől hangos, milyen is lesz az iPad 3. generációja. Az Apple hivatalos fotója az eventről rengeteg találgatást indított útnak, amiknek legfőbb témája a home gomb volt. Lesz vagy sem?

A M.I.C Gadget lehozott egy videót, és pár fotót, amelyen állítólag az új iPad néhány alkatrésze látható, és ha a képek valóban az új táblagép alktarészeiről készültek, akkor egyértelmű a home gomb jelenléte, sőt látszik, hogy a külső dizájnon szinte egyáltalán nem változtattak, ami persze nem lenne meglepő, hiszen már az iPad 2 is elegáns és vékony, ez a dizájn elbír még 1 modellciklust.

Ha körülnézünk a neten, már rengeteg tokot találhatunk a még meg sem jelent táblagéphez, és ezek alapján is úgy tűnik, nagyon hasonló lesz a dizájn, tehát még az is lehetséges, hogy az iPad2-t leváltóknak nem kell majd tokot is cserélniük. Bár szerény véleményünk szerint azért nem elképzelhetetlen, hogy az Apple tesz egy kis csavart a történetbe, ahogy azt az iPhone 4 és 4S esetén is tette, az oldalsó gombokkal.

A szerzők szerint a memória méretében sem lesz nagy meglepetés, a megszokott 16-32-64GB-os méretben lesz majd elérhető. Nagy kérdés, hogy az LTE (nagysebességű, 4G mobilinternet) chip készletet vajon már megkapja-e az új iPad is, vagy az Apple kivár ezzel, lévén hogy az LTE hálózatok és chipsetek még korántsem elterjedtek és megbízhatóak. Ha a cég korábbi stratégiáját vesszük alapul, nagy a valószínűsége, hogy egyenlőre maradnak a jól bevált Qualcomm 3G chipseteknél, és csak egy következő generáció fogja megkapni a gyorsabb mobilinternetezéshez szükséges hardvert.

Napvilágot látott egy röntgenfotó is, ami állítólag az iPad 3-ról készült, de ha jobban megnézzük a képet, jól látszik, hogy ez egy iPad 2, csak tükrözték a képet, tehát a valódi belsőt még mindig homály fedi.

A macstories pedig hozott nekünk néhány fotót, amin láthatjuk, hogy bemutatónak helyt adó Yerba Buena Centert készítik fel az eseményre, amelyen állítólag az új Apple TV részletei is napvilágot látnak, ami a hírek szerint megkapja az új A5X processzort is. A fejlettebb gyártástechnológiának köszönhetően magasabb teljesítményt ad kevesebb hőterhelés, és alacsonyabb energiaigény mellett. Az árak várhatóan maradnak, tehát az iPad esetén kb. 500 dollárral, az Apple TV esetén pedig a jelenlegi 99 dollárral kell majd számolni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!