iPad HD lehet a harmadik generációs Apple táblagép neve

KeleMan 2012.03.02. 19:38 Apple, iPad, Kiemelt hírek, Pletykák 1 db 215

Az elsőgenerációs iPad táblagép megjelenésével a HD elnevezést a programok után csupán a fejlesztők adták az alkalmazásaiknak, így különböztetve meg az iPadre és az iPhone-ra készült programokat. Meg persze, hogy a “HD” elnevezésű programok általában lényegesen drágábbak mezei iPhone vagy iPod touch készülékekre elérhető alkalmazásoknál. Viszont könnyebben eladhatóak, és a vásárló szívesebben fizet egy olyan programért többet, amiben szerepel a HD szó. A megnevezéstől függetlenül azonban hiába volt HD elnevezés a programok mögött, azok csupán csak 1024×768-as pixelfelbontással rendelkeztek maximum.

Az új, harmadik generációs iPad esetében viszont az Apple szinte biztosan duplázza a felbontást, így a 2048×1536-os képernyőfelbontásra már valós HD alkalmazásokat kaphatunk. A kérdés, hogy vajon hogyan fogja nevén nevezni az Apple az új táblát. Az egyik legmegfelelőbb név az iPad 3 lenne, vagy akár az iPad HD.


(Kattints a képre a nagyításhoz.)

Ez utóbbi elnevezés állítólag már a Google Analytics-ben is szerepel és 2011. áprilisa óta megtalálható. Ez azonban egyáltalán nem igaz, ami viszont igen, hogy a romániai iDevice.ro oldal Google analitikájában találtak egy szem látogatót, aki 2048×1536-os képernyőfelbontással rendelkezett, miközben az oldalt nézegette. Ez persze semmit sem jelent, hiszen lehetnek olyan monitorok, melyek felbontása ekkora, de nem igazán valószínű.

A másik nem elhanyagolható pletyka, a kiegészítők gyártóit érinti. Állítólag a Griffin olyan iPad tokokat kezdett el gyártani, melyek megnevezésében az iPad HD található meg, zárójelben van csupán feltüntetve az harmadik generációs megjegyzés. Természetesen a kiegészítő gyártók sem tudják pontosan, hogy mi lesz a név, de az biztos, hogy talán ez lenne az egyik legtalálóbb név a harmadik iPad számára.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. iMike - 2012.03.02. 21:57

    És ha iPad 3D lesz? :D iPad 3+D :D Az már egy igazi iBrutalPad lenne :D

Szólj hozzá Te is!