57 éve született Steven Paul Jobs

KeleMan 2012.02.24. 18:07 Apple, Egyéb, Steve Jobs 0 db 153

57 éve, 1955. február 24-én született Steven Paul Jobs, az Apple társalapítója és vezérigazgatója, az informatikai és a szórakoztatóipar egyik legismertebb alakja. Sokan tartják a számítástechnika egyik úttörőjének, aki meglátta a lehetőséget a grafikus felhasználói felületben (GUI) és az egérben. Jobs irányítása alatt fejlesztette ki az Apple Computer a cég egyik fő termékét, az Apple Macintosh számítógépet, majd később az iPhone okostelefont valamint az iPad táblagépet.

Steve Jobs először 1982-ben került a Time Magazin címlapjára, amikor az a fiatal vállalkozókról készített egy összeállítást, a magazinban, hogy “gyakorlatilag egyedül teremtette meg a személyi számítógép iparágát”. A kiegészítőanyagban a szerző, Michael Moritz pedig megjegyezte:

“Huszonhat évesen Jobs egy olyan céget vezet, amely hat évvel ezelőtt a szülei házának egyik szobájában és garázsában székelt, de idei forgalma várhatóan eléri a 600 millió dollárt…”

Mindez 1982-ben volt, 30 évvel ezelőtt. Mára az Apple lett a világ legnagyobb vállalata, csupán a teljes készpénzállománya több, mint 100 milliárd dollár. Steve 2011. október 5-én hunyt el.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!