Ismét ősszel érkezhet az új iPhone

KeleMan 2012.02.22. 16:08 Apple, iPhone, Pletykák 4 hozzászólás 1 334

Az iPhone 4S megszokottnál későbbi, őszi startja szokatlan volt az Apple részéről. Betudhatjuk ezt persze az iOS 5.0-ás rendszer megjelenésének, mely egy hatalmas változást hozott az iOS eszközök használóinak. Sokan azonban úgy gondolták, hogy ez csak egy egyszeri alkalom volt, a továbbiakban a következő generációs iPhone készülékek szintén nyáron fognak érkezni. Nos a Macotakara és több más blog is biztosan állítják, hiteles forrásokra hivatkozva, hogy az Apple mindezt nagyon is tudatosan teszi, és a későbbi iPhone készülékek megjelenése mostantól őszre datálható.

Az iPad év eleji startja szinte biztos, év közepén várhatóan azonban az OS X legújabb 10.8-as Mountain Lion változata jelenik meg, mely utóbbit az Apple évente kívánja majd frissíteni, ezzel is fricskát adva a Microsoftnak, így a nyári szezon az OS X operációs rendszeré lesz. E miatt azonban az iPhone csak később, ősz elején jelenhet meg, azaz az utolsó negyedévben. Ez az Apple szempontjából az eredmények tekintetében is fontos, hiszen az első negyedéves mutatók mindig is nagyon fontosak.

Az iPhoneHungary oldalán többen hozzászólásban is jelezték, – főleg, akik már iPhone 4S készülékkel rendelkeznek – hogy egyáltalán nem örülnének egy nyári startnak, mivel nem szeretnék a készüléküket ilyen gyakran cserélni. A szolgáltatók ügyfeleikkel kötött hűségszerződései sem járnának még le, így nagyon valószínű, hogy ezeket az Apple azért figyelembe veszi, így valóban esélyes az őszi start.

Addig is étvágygerjesztőként álljon itt egy videó, melyet még 2011. szeptemberében a német GigaNetzwerk magazin készített az állítólagos iPhone 5 prototípusát bemutatva. Akkor még ugye úgy állt a leányzó fekvése, hogy az ötödik generációs iPhone készülék valóban iPhone 5 néven érkezik és senki sem gondolta volna, hogy az Apple újra megjátssza azt, amit megtett az iPhone 3G és iPhone 3GS esetén, hogy csupán egy felújított és gyorsabb készüléket ad ki. Viszont 2011 szeptember végén arról is írtunk, hogy a Digitimes szerint a Wintek gyártási gondokkal küzd az iPhone 5 kijelzői gyártásának tekintetében, mivel azok buborékosodnak, emiatt 2012-re csúszhat a megjelenés.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

4 hozzászólás

 1. Dude - 2012.02.22. 17:53

  Még most jött ki a 4S, pihenjenek már egy kicsit az Apple-nél! :)

 2. tk - 2012.02.22. 19:51

  A 4S-ek elromlanak, miután kijön az iPhone 5? Miért kell mindig a legújabb?

 3. M.017 - 2012.02.23. 00:07

  mert ha kijön egy új telefon aminek 48x olyan jó felbontása van mint a tiédnek és bármit kívánsz tőle teljesíti, akkor nem szeretnéd a tiédet lecserélni egy olyanra? de, gondolom igen…. de ha havonta dobálnak ki ilyeneket akkor elég nehéz mindig a legújabbra frissíteni. amúgy neked még nem tűnt fel, hogy minden terméket bizonyos időközönként frissítenek csak? pl sosem jött ki egy hónapon belül 2 új 5ös bmw… eddig csukott szemmel éltél vagy mi?..

 4. Ronnie - 2012.08.19. 01:30

  Már előrendelhető az Apple Iphone 5 16gb
  Akit érdekel .:) Szeptember 12.

Szólj hozzá Te is!