Az Apple újraalkotja az iTunes alkalmazást

KeleMan 2012.02.22. 14:14 Apple, Egyéb, iTunes 0 db 153

Az Apple reagálva a piaci ellenfelek (Amazon, Microsoft, Google, Spotify, stb.) kihívásaira közel 3 év után úgy látszik megreformálja az iTunes alkalmazást. Az Apple eddig is óriási piacot birtokolt a zeneletöltések terén. A 2008-as AppStore megnyitásával pedig már majdnem 25 milliárd alkalmazást is letöltöttek a felhasználók. A cég célja azonban továbbra is változatlan. Mind a Maces, mind pedig az iOS platformon a lehető legtöbb tartalmat eladni, legyen az zene vagy alkalmazás.

A legutolsó dizájnváltozás még 2009-ben történt, mikor is a kék színekkel kombináló külcsínt felváltotta egy főleg fehér-témájú, ezáltal a letöltéseket a fókuszba helyező változat. Úgy néz ki, hogy az új iTunes most a fő cél, mivel az Apple szeretné sokkal inkább felhasználóbaráttá és a lehető legegyszerűbbé tenni az alkalmazás használatát.

Az iPhone, majd az iPod touch és az iPad készülékek megjelenésével, az arra letölthető alkalmazásokkal ugyanis nagyon sokszor problémájuk akad a felhasználóknak. Túlságosan sok az opció, azon beállítási lehetőségek, melyek elaprózzák a használatot, ezáltal csak gondot és fejtörést okoznak. Az Apple mindig is abban volt jó, hogy a lehető legegyszerűbbé teszik egy-egy termék használatát. Az iTunes az idők folyamán persze fejlődött, de nem feltétlenül mindenki számára érhető módon. Az Apple egy olyan élményt kíván adni a felhasználók számára, hogy öröm legyen a vásárlás.

Nekem alkalmam volt tapasztalni, hogy egy viszonylag erős PC-t is megfektet egy több ezer alkalmazást kezelő iTunes, míg egy MacBook Air gépen, – vélhetően az SSD miatt – viszont azonnal befrissül, de azért ott is vannak problémák. Mivel az Apple a PC-s felhasználókra is gondol, így biztosan fog érkezni a számukra is egy könnyebb és gyorsabb változat. A kérdés már csak a mikoron van. A legkézenfekvőbb időpont az OS X 10.8 Mountain Lion megjelenése, melyet nyár végére ígér az Apple.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!