Újabb információk láttak napvilágot az iOS 5.1-ről

Bomo 2012.02.20. 20:45 Apple, Egyéb, iPad, iPhone, Pletykák 2 hozzászólás 245

Lassan-lassan közeleg a várva várt iOS frissítés, amitől mindenki leginkább az iOS5 felrakása után tapasztalt akkumulátor üzemidő problémák megoldását várja, azonban erről nem sokat hallani, a pre-GM kiadás (a megjelenés előtti utolsó verzió) tesztelői is csak néhány apróbb újdonságról tudnak beszámolni.

Az iOS 5.1 bemutatása az iPad 3. generációjával egyetemben március 7-én várható a San Fransisco-i Yerba Buena Centerben, többek között itt mutatták be korábban az iPad-et és iPad2-őt is. Sok helyen lehetett olvasni találgatásokat az iPad3 hardveréről, amit az iPhone5 is nagy valószínűséggel megkap majd, ilyen lesz többek között az A6 négymagos processzor (bár egyes hírek szerint egy kétmagos, továbbfejlesztett A5X nevű processzor esélyesebb), nagyfelbontású kamerák, és a 4G mobilinternet lehetősége, bár ez több forrás szerint csak az iPhone 5-ben lesz elérhető.

Mivel a hírek szerint az iPad3 is megkapja a Retina Display-t, ezért több új, nagyfelbontású háttérkép is fellelhető lesz az iOS 5.1-ben, ezek közül már sok elérhetővé is vált az interneten.

A most megjelent fotók alapján két olyan további újdonság is belekerül az iOS5.1-be, mint a megújult kamera gomb és a japán nyelvű Siri.

A korábbi iOS-ekben a Home gomb kétszeri lenyomásával elérhetővé vált a lezárt képernyőn  keresztül is a kamera, de mostantól már nem rákattintani kell majd a kamera ikonra, hanem felfelé húzni azt, és a dupla klikkre sem lesz szükség. Valószínűleg sok panasz érkezett a zsebekben, táskákban önmagától életre kelő és fotózgató iPhone-okra, ez a változtatás most ezen fog segíteni.

Már korábban is lehetett tudni, hogy a Siri továbbfejlesztése folyamatban van, a mostani iOS-nek a képek tanúsága szerint a japánok fognak igazán örülni. Számunkra ez azért fontos hír, mert látszik, hogy a fejlesztők folyamatosan dolgoznak azon, hogy ez a remek szolgáltatás egyre több nyelven és országban működjön, és talán egyszer elérhető lesz majd kis hazánkban is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

 1. iMike - 2012.02.21. 21:34

  “Valószínűleg sok panasz érkezett a zsebekben, táskákban önmagától életre kelő és fotózgató iPhone-okra, ez a változtatás most ezen fog segíteni.”

  -Jó lehet annak,akinek a zsebekben/táskákban kétszer egymás után megnyomódik a Home gomb…a Touch4G-m Home gombja szeret döglődni,és örülök ha elsőre érzékeli,hogy megnyomtam…gyakran 6-7x kell megnyomni hogy előjöjjön a lock screen…Most egy éves februárban,szóval ez azért zavaró,hogy már most szarakszik..
  Amikor pl. (már volt ilyen) hogy gyorsan kellett volna a fotózás funkció,mire le akartam fotózni az adott pillanatot,már késő volt. Fél percig szadiztam a Home-t hogy működjön…

  A Jailbreak viszont segített rajtam,a Zephyr nevű tweakkel. Nagyon jó,ha a Multitask/Appswitch-et a Home nyomkodása nélkül akarom elvégezni. :)

  • iGnoom1548 - 2012.02.22. 07:51

   Nállam 3GS-nél volt Home gomb hibám másfél év után kicsit “elkopott” nehezebben érezte a nyomást. Most 4S-nél már Zephyr segítségével meg más módon keresztül vigyázok a Home gombra, márcsak akkor hasznàlom amikor kilépek valamiből. Amúgy hozzászólva a cikkhez, engem csak az bánt, hogy a Siri nem tud magyarul.:( De erre még várhatunk. Ja és még annyit hozzátennék, hogy semmi értelmét nem látom a 4 magos procinak, mikor a 2 is elég, ezt csak azért teszik bele, hogy több pénzért lehessen eladni és hogy a konkurens cégekhez zárkózzanak. Hülyeségnek tartom, így se hiszem hogy van olyan program ami kihasználná. Kíváncsian várom a Márciust.:)

Szólj hozzá Te is!