Eddy Cue átvette Steve Jobs posztumusz Grammy életműdíját

KeleMan 2012.02.14. 13:01 Apple, Egyéb, iTunes, Steve Jobs, Videók 0 db 90

Posztumusz Grammy életműdíjat kapott Steve Jobs. Szombaton a Grammy díjkiosztó gálán Eddy Cue, az Apple internetes szoftverekért és szolgáltatásokért felelős vezetője vette át a nívós kitüntetést. Még 2010. decemberében írtunk róla, hogy Steve Jobs Grammy életműdíjat kap a zenei világra gyakorolt hatása miatt.

“Ötleteivel és készülékeivel – például az iPoddal – megváltoztatta a zenevilágot, ezért posztumusz Grammy-díjjal ismerik el az októberben elhunyt Steve Jobs technológiai szakembert, az Apple társalapítóját. Az iPod-készülék, illetve az iTunes internetes zeneáruház, letöltő oldal forradalmasította a dalok terjedését.” – indokolta döntését a rangos díj mögött álló szervezet.

Főleg tehát a digitális zenei világ megreformálására, az internetes zenei kereskedelemre és az a mögött álló iTunes világra gyakorolt hatására kell gondolnunk. Eddy Cue a díjátadón elmondta, hogy Steve Jobs számára a zene jelentett mindent, szerette volna átadni az embereknek ezt az érzést, ezért is alkották meg 2001-ben az iPod-ot.

A teljes beszédet itt tekinthetitek meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!