Hamarosan újra reptethetjük a madarakat, érkezik a FaceBook-ra is az Angry Birds!

KeleMan 2012.02.08. 15:11 Apple, Egyéb, Programok 0 db 139

Már több forrás is pletykálta, hogy hamarosan a Facebook felhasználók közel 800 milliós táborát is meg kívánja hódítani a Rovio csapata, hála a szűnni nem akaró Angry Birds láznak világszerte. A folyamatos frissítések, az újdonságok, a napi több millió játékos az egekbe repítette a céget. Nem csak a nevét kürtölte szét világszerte a sajtó, de a bankászmláikat is feltöltötték a játékosok milliói.

A malacok ellen vívott ádáz csata, egy a Rovio fejlesztőihez közel álló vezető szájából elhangzottak szerint hamarosan a Facebook közösségi oldal felhasználóit is meghódíthatja. Jajj lesz itt az összes munkáltatónak szerte a világban, ha ez valóban bekövetkezik, még több lesz a kiesett munkaóra.

Az Angry Birds alkalmazást a különböző okostelefonokra eddig több, mint 700 millió alkalommal töltötték le, így a Rovios fiúk a felhasználók táborát a Facebook segítségével, akár meg is duplázhatják. A pénz pedig csak dől mázsaszám, mint Dagobert bácsi páncélszekrényében.

A Facebook beépített fizetési rendszerének hála pedig itt is eljöhet a mikrotranzakciók ideje, ahol különböző segítségeket, extra képességeket, speciális tárgyakat, vagy akár új madarakat is vásárolhatunk. A legtöbb iOS platformra alkalmazásokat készítő kiadó (pl. Gameloft, Chillingo) már felismerte a “Freemium” modellben rejlő lehetőségeket, ahol magát a játékot ingyenesen kapjuk, de amennyiben azt szeretnénk teljes értékűen használni és “kimaxolni”, akkor bizony fizetni kell.

Az Angry Birds Facebook-ra való menetelését várhatóan a 2012. február 14-én tartandó Facebook rendezvényen és konferencián mutathatják be hivatalosan.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!